07 Ağustos 2018 20:23
Son Güncellenme Tarihi: 07 Ağustos 2018 20:25

Gazeteci Berzan Güneş cezaevinden çıktı; 'Sözümüzü esirgemeyeceğiz'

Şırnak'ta 11 Haziran'da tutuklanan ve bugünkü ilk duruşmasında tahliye edilen Gazeteci Berzan Güneş cezaevinden çıktı.

Gazeteci Nerzan Güneş (Fotoğraf: MA)

Paylaş

Şırnak'ta 11 Haziran'da haber takibine gittiği sırada hakkında başlatılan bir soruşturma kapsamında tutuklanan ve bugün çıktığı ilk duruşmada tahliye edilen Mezopotamya Ajansı (MA) muhabiri Berzan Güneş, cezaevinden çıktı. Savcılığın cezaevine müzekkere yazmasını geciktirmesi nedeniyle cezaevinden geç çıkmak zorunda kalan Güneş'i arkadaşları ve HDP Şırnak Milletvekili Nuran İmir karşıladı. 
 
Üzerine atılı suçlamanın, hazırlanan iddianamenin gerçeklikten yoksun olduğunu belirten Güneş, "Gazeteci iseniz zaten başka bir şeye gerek duyulmuyor tutuklamak için. İnsan haklarına, evrensel değerlere sahip çıkıyor, gazeteciliği gazetecilik ilkelerine göre yapıyorsanız tutuklanmanız için başka gerekçeye ihtiyaç duyulmuyor. Bahane uyduruyorlar. Bir gazetecinin başka bir gazetecinin haberini paylaşması bile suçlama konusu yapılmış. Yani bu kadar absürt bir durum ile karşı karşıyayız" diye konuştu.

‘DAHA GÜÇLÜ DEVAM EDECEĞİZ’

Medya alanında yaratılmak istenen tek tipleştirme politikalarına dikkat çeken Güneş, "Bu düzenin de ilk hedefi özgür basın çalışanları oluyor her zaman. Biz de bunun hedefi olduk sadece. Cezaevlerinde halen onlarca arkadaşımız var ve onların da yaptıkları tek şey gazetecilik. Tutuklamalarının tek nedeni de gazetecilik faaliyetleri. Bu saatten sonra kaldığı yerden devam demiyoruz, kaldığı yerden daha güçlü devam edeceğiz diyoruz. Kimse bizden gidip evimizde oturmamızı beklemesin. Bizi tutuklamalarla, baskılarla yıldıracaklarını sanmasınlar. Ne sözümüzü ne de kalemimizi bir an olsun esirgemeyeceğiz" ifadelerini kullandı. (Şırnak/MA)

ÖNCEKİ HABER

Yapıcı: İstanbul yeşil alana hasret, Kanal İstanbul’a değil

SONRAKİ HABER

AKP'ye göre dövizdeki yükseliş 'ekonomik temellerle izah edilemez'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...