07 Ağustos 2018 08:45

Venezuela’da binlerce kişi suikast girişimini protesto etti

Venezuela'nın başkenti Caracas’ta binlerce kişi, suikast girişimine hedef olan Devlet Başkanı Maduro’ya destek gösterisi düzenledi.

Fotoğraf: Venezuela Başkan Yardımcılığı

Paylaş

Venezuela’da Devlet Başkanı Maduro’nun cumartesi günü uğradığı suikast girişiminin ardından başkent Caracas’ta binlerce kişi Maduro’ya destek gösterisi düzenledi.

Maduro başkanlığındaki Venezuela Birleşik Sosyalist Partisinin (PSUV) rengi olan kırmızı giyen binlerce Venezuelalı, ülkenin suikast girişiminden sonra bir arada durduğunu göstermek için başkent Caracas’ta yürüdü. Göstericiler ellerinde bayraklar ve Maduro’nun fotoğraflarını taşıdı.

6 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Dışişleri Bakanı Jorge Arreaza, etkinlikte kalabalığa hitaben yaptığı konuşmada, suikast girişiminin arkasındaki 6 kişinin gözaltına alındığını söyledi.

Bu kişilerin, Venezuela yasalarının öngördüğü cezayı alacağını vurgulayan Arreaza, “Kimseye acıma olmayacak” dedi. Arreaza, suikast girişiminin arkasında “Kolombiya oligarşisi” ve “Kuzey Amerika emperyalizmi” olduğunu iddia etti.

Kendilerine “Tişört Giyen Askerler” adını veren bir grup, Twitter’da yaptıkları paylaşımda saldırının sorumluluğunu üstlenmişti.

‘HELİKOPTER SALDIRISIYLA BAĞLANTILI’

Öte yandan Maduro’ya iki drone ile yapılan bombalı saldırı girişiminin arkasında geçen yıl başkent Caracas’ta bir polis helikopterini kaçırarak hükümet binalarına ateş açan Eski Polis Memuru Oscar Perez ve grubuyla bağlantılı kişilerin olabileceği belirtildi.

Venezuela Başsavcısı Tarek William Saab, gözaltına alınan kişilerin “Geçen yıl yaşanan terör saldırısıyla ilgili soruşturmayla bağlantıları olduğunu” ifade etti.

Saab’ın sözünü ettiği soruşturmanın geçen yıl bir polis helikopterini kaçırarak hükümet binalarına ateş açan, ardından firari durumdayken güvenlik güçlerinin düzenlediği operasyonda öldürülen Eski Polis Memuru Oscar Perez ve grubuyla ilgili olduğu, şüphelilerin bu grupla bağlantılı olabileceği tahmin ediliyor.

Başsavcı Saab, olayın faili olduğu anlaşılan 2 şüphelinin ‘drone’lardan birini kontrol ettiklerinin görgü tanığı ifadeleriyle tespit edildiğinden hemen yakalandıklarını ifade etti.

Şüphelilerin kimlikleri ise açıklanmadı.

‘C4 TİPİ PATLAYICI TAŞIYORLARDI’

Adalet ve İçişleri Bakanı Nestor Reverol ise, Maduro’ya yönelik saldırı girişimiyle ilgili soruşturmanın ilk detaylarını basınla paylaştı. Reverol, ‘drone’ların her birinin patlama anında yaklaşık 50 metrelik alanı etkileme gücüne sahip, 1’er kilogramlık C4 tipi patlayıcı taşıdığını söyledi. Reverol, yeni gözaltıların olabileceğini kaydetti.

Toplam 6 kişinin gözaltına alındığı soruşturmada şüpheliler vatana ihanet, cinayete teşebbüs ve terörist saldırı girişimiyle suçlanıyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Gazeteci Ataman’ın davasında işkence iddiaları soruşturulmamış

SONRAKİ HABER

Brezilya, sınırını Venezuelalı göçmenlere kapattı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...