07 Ağustos 2018 08:03

Erzurum'da köylüler traktörlerle yol keserek meralarına sahip çıktı

Erzurum Yakutiye'de Çiftlik köyü halkı, 'Köyümüzün açık cezaevine dönmesine izin vermeyeceğiz' diyerek havalimanının genişletme çalışmasını engelledi.

Fotoğraf: Turgay İpek/DHA

Paylaş

Erzurum'un merkez Yakutiye ilçesine bağlı 200 hane, bin 700 nüfuslu Çiftlik köyü halkı, havalimanının genişletme çalışmasına izin vermedi. Traktörlerle yol kesip, çalışmalara engel olan köylüler, köylerinin açık cezaevine dönüşmesine izin vermeyeceklerini söyledi.

Köylerinin bir tarafına Teknik Üniversitesi, bir tarafına askeri ve sivil havalimanı, bir tarafına da şehirlerarası otobüs terminali yapılan Çiftlik köyü halkı, sivil havalimanının genişletilmek istenmesine tepki gösterdi. Traktörleriyle bölgeye giden, yol kesip, kamyonların getirdiği toprağı dökmesine izin vermeyen köylüler, “Köyümüzün açık cezaevine dönmesine izin vermeyeceğiz” diyerek çalışmaları durdurdu. Köylünün tepkisi üzerine müteahhit ve çalışanlar kamyonları ile birilikte bölgeden uzaklaştı.

MUHTARDAN TEPKİ

2009 yılında Tarım İl Müdürlüğü Mera Komisyonu’nun, hayvanlarını otlattıkları 370 dönüm mera alanını hazine arazisi yaptığını belirten Çiftlik Köyü Muhtarı Özcan Örs,  “Sonra da bu yer, devlet havalimanına verilmiş. Bu alan, bizim can damarımız. Buradan hem arazilerimize gidiyoruz, hem de köyün büyükbaş hayvanlarını götürüyoruz. Başka bir yerden araziye gitme ve hayvanlarımızı götürme şansımız yok. Ama burayı bedavaya aldıkları için havalimanı arazisine katıp, çevresini de tel örgü çekecekler. İşte o gün bizim öldüğümüz gündür” dedi. Mera komisyonundakilere seslenen Örs “Allah korkunuz yok mu? 200 hanelik bir köyün kaderi ile nasıl oynarsınız?​” diye soran muhtar Örs “Hayvancılığa destek veriyoruz diyenler, hayvancılığı ve köylüyü bitiriyor. Dört bir tarafımız kuşatılmış. Burayı kapattırmayacağız” dedi. (Erzurum/DHA)

ÖNCEKİ HABER

YKS tercihleri başladı, 14 Ağustos'ta sona erecek

SONRAKİ HABER

Oyuncu Talat Bulut hakkındaki taciz soruşturmasında takipsizlik kararı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa