07 Ağustos 2018 04:22

Robert Redford oyunculuğu bırakıyor

ABD’li Aktör ve Yönetmen Robert Redford, 60 yıllık oyunculuk kariyerine son veriyor.

Fotoğraf: World Travel&Tourism Council/Flickr(CC BY-ND 2.0)

Paylaş

ABD’li Aktör ve Yönetmen Robert Redford, ‘The Old Man & Gun’ filminin ardından oyunculuk kariyerine son vereceğini açıkladı.

‘Butch Cassidy and the Sundance Kid’, ‘The Sting’, ‘Inside Daisy Clover’, ‘All the President’s Man’, ‘Out of Africa’ gibi filmlerde rol alan 81 yaşındaki oyuncu, böylece 60 yıllık aktörlük hayatına son verecek.

Entertainment Weekly’e konuşan Redford, “Asla asla dememelisin ama oyunculuğu burada noktalayacağım konusunda kendimden büyük oranda eminim” dedi.

Redford 2016’da, iki projesinin daha olduğunu sonrasında emekliye ayrılacağını açıklamıştı. Netflix tarafından Eylül 2017’de yayınlanan ‘Our Souls at Night’ta Jane Fonda ile rol alan Redford’ın son projesi de David Lowery’nin yönettiği bir suç komedisi. Redford, filmde kıdemli suçlu Forrest Tucker’ı canlandırıyor.

1960’tan bu yana aktörlük yapan Redford, özellikle Paul Newman’la birlikte rol aldığı 1969 yapımı ‘Butch Cassidy and the Sundance Kid’ ve 1973 yapımı ‘The Sting’ ile hafızalara kazındı.

2001 yılında Oscar onur ödülüne layık görülen Redford, 1980’de ‘Ordinary People’ filmiyle en iyi yönetmen ödülünü aldı, 1994’te ise ‘Quiz Show’la bir kez daha yönetmen olarak Oscar’a aday gösterildi. Redford, yönetmenliğe devam edip etmeyeceği sorusuna “Bakacağız” yanıtını verdi.

2014 yılında Time dergisi tarafından "Dünyanın en etkili 100 kişisi" arasında gösterilen Robert Redford, aynı zamanda Sundance Film Festivali’nin de kurucularından. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

İtalya'nın Bologna kentinde kaza yapan tanker patladı: 2 ölü 55 yaralı

SONRAKİ HABER

Gazeteci Ruken Demir, 3 günlük gözaltının ardından serbest bırakıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...