08 Ağustos 2018 19:07

Türkiye heyeti, ABD'li yetkililerle görüşmelerini tamamladı

ABD'nin Türkiye'ye uygulamaya başladığı yaptırımların ardından ön mutabakat sağlanması sonrası Washington'a giden heyet görüşmelerini tamamladı.

Fotoğraf: Wikimedia Commons (CC BY-SA 3.0)

Paylaş

Türkiye ile ABD arasındaki yaptırım krizinin çözümüne yönelik ABD'ye giden Türkiyeli heyet görüşmelerini tamamladı.

Başkanlığını Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal'ın yaptığı 9 kişilik heyetin Washington'daki ilk durağı Dışişleri Bakanlığı, ikinci durağı ise Hazine Bakanlığı oldu.

Sabah saatlerinde ABD Dışişleri Bakanlığında ABD'li yetkililerle yapılan ve yaklaşık 50 dakika süren görüşmenin ardından Türkiye heyeti, Beyaz Saray'ın hemen yanında yer alan Hazine Bakanlığına gelmişti.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, Türk heyetinin temaslarıyla ilgili iki yazılı açıklama yapmış, açıklamalarda "temasların sürdüğüne" ve "Papaz Andrew Brunson konusu da dahil ikili ilişkilerdeki birçok meselenin ele alındığına" işaret etmişti.

Türkiyeli heyette Dışişleri Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığından üçer temsilcinin bulunduğu kaydedilmişti. Heyetin temaslarına Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç da eşlik etti.

NE OLMUŞTU?

Önceki gün Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo arasında iki ülke arasındaki mevcut sorunların ele alındığı bir telefon görüşmesi gerçekleştirilmişti.

Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre, Çavuşoğlu ile Pompeo arasındaki görüşmenin ardından ABD ile Türkiye arasındaki sorunların çözümü konusunu ele almak üzere Türkiye'den bir heyetin ABD'ye giderek görüşmelerde bulunacağı bildirilmişti.

DOLARDA KISMİ GERİLEME

Mutabakat haberinin üzerine, 5.40 seviyesine kadar yükselen dolar yeniden 5.20'ler seviyesine geriledi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Çin'de kömür madenindeki patlamada 4 işçi hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

İtalya'nın Bologna kentinde kaza yapan tanker patladı: 2 ölü 55 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...