07 Eylül 2012 12:05

KOOP- İŞ üyeleri, toplu sözleşme haklarını istedi

KOOP- İŞ, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamada, “Toplu İş Sözleşmesi” ve örgütlenme haklarının gasp edildiğini belirtti.Türkiye Kooperatif, Ticaret ve Büro İşçileri Sendikası (KOOP- İŞ), Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Fonu’nun yeni uygulam

KOOP- İŞ üyeleri, toplu sözleşme haklarını istedi
Paylaş

Türkiye Kooperatif, Ticaret ve Büro İşçileri Sendikası (KOOP- İŞ), Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Fonu’nun yeni uygulamasını eleştirdi ve “Toplu İş Sözleşmesi”  haklarının gasp edildiğini belirtti. Bu durumu protesto etmek üzere, Şeker İş Sendikası önünden Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na yürüyüş yapıldı. Yürüyüş sırasında “vakıf işçisi yalnız değildir”, “inadına sözleşme, inadına sendika” , “iş, ekmek, özgürlük” ve “bakanlık şaşırma, sabrımızı taşırma”  sloganları atıldı. Bakanlık önünde basın açıklamasını KOOP- İŞ Ankara 1 Nolu Şube Başkanı Mesut Yıldırım yaptı.

TOPLU SÖZLEŞME HAKKIMIZ GASP EDİLİYOR

Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları personelinin haklarını aramak için bir araya geldiklerini söyleyen Yıldırım, “ sosyal yardımlaşma vakfından doğan ‘toplu iş sözleşmesi’ hakkımız gasp ediliyor. Gerek ulusal, gerekse uluslar arası kurallar ihlal ediliyor. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Teşvik Fonu’nun yeni uygulamasına ‘hayır’ diyoruz” dedi. Yıldırım, Teşvik Fonu’nun yeni uygulamasıyla “toplu iş sözleşmesi” haklarını ellerinden aldıklarını, genel merkezlerinin konu hakkındaki uyarılarını bakanlığın dinlemediğini ifade etti. Çalışanının mutlu olamadığı bir vakfın, sosyal dengeyi nasıl sağlayacağını soran Yıldırım, “toplu iş sözleşmesi” şartlarının uygulanmasını ve bakanlığın seslerini duymasını istedi. Haklarının verilene kadar mücadeleye devam edeceklerini belirten Yıldırım, vakıflarda çalışan tüm emekçileri sendikalı ve örgütlü olmaya çağırdı.

İŞÇİLERE GEREKEN SAYGI GÖSTERİLMELİ

Türk- İş Ankara İl Temsilcisi Eyüp Koparan ise, vakıf emekçilerinin toplu iş sözleşmesinden doğan haklarının eksiksiz ve sağlıklı bir şekilde uygulanmasını istedi. Ülkedeki kurumlara, kuruluşlara ve emekçilere karşı yapılan baskı uygulamalarının sonlandırılması gerektiğini vurgulayan Koparan, “tüm çalışan emekçilere özenle saygı gösterilmeli” dedi. Koparan, toplu iş sözleşmesi için 102 gündür grevde olan ve işlerinden atılan Türk Hava Yolları işçilerinin, işlerine geri alınması için hükümete de çağrıda bulundu. Türk-İş olarak işçilerin her zaman yanında olduklarını ifade eden Koparan, “ ülke kalkınmasının en büyük unsuru olan işçilere saygı gösterilmesini istiyoruz” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kardeş Türküler konserinde ‘hepimiz’ sahnedeydik

SONRAKİ HABER

Bu neyin plaketi?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...