06 Ağustos 2018 09:37

Sıcaktan bunalan Helsinkililer süpermarkette geceledi

Son yılların en sıcak yazını yaşayan Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de bir süpermarket müşterilerine markette geceleme çağrısı yaptı.

Fotoğraf: K-ryhma Facebook hesabı

Paylaş

Son yılların en sıcak ve kurak yazını yaşayan Finlandiya’da, başkent Helsinki’de bir süpermarket, müşterilerine Facebook hesabından serin marketlerinde gecelemeleri çağrısı yaptı. Çağrıya çok sayıda kişinin olumlu yanıt vermesi üzerine gececilerin sayısı 100 ile sınırlandı.

Başvuruda bulunan  yüz kişi süpermarkette geceledi. Süpermarket sahibi, geceleyenlere akşam yemeği ve sabah kahvaltısı ikram etti.

Girişim Finlandiya medyasında geniş yer aldı ve süpermarket sahibine söz konusu etkinliği reklam amacıyla yaptığı eleştirileri yöneltildi. İddiaları reddeden süpermarket sahibi Marika Lindfors, müşteriler arasındaki iletişimi kolaylaştırmak ve insanların serin bir yerde gecelemelerini sağlamak için böylesi bir etkinliği düzenlediklerini söyledi.

Müşteriler de, süpermarketin böylesi bir hizmet vermesinden memnun. Finlandiya Ulusal Haber Ajansı Yle'ye açıklamalarda bulunan Merja Eklund, “Sıcaklardan kurtulmak çok hoştu ve böylesi eğlenceli tarihi bir olaya katıldığım için memnunum” açıklamasını yaptı.

Üç çocuğuyla süpermarkette geceleyen Patricia adlı bir kadın da, çocuklarının süpermarkette yerde yatmayı çok heyecanlı bulduklarını belirttikten sonra “Neredeyse kendimizi sömestirde zannettik” dedi. (Stockholm/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Eğitim Sen, MEB'in 100 gün içinde yapması gerekenleri sıraladı

SONRAKİ HABER

Hiroşima katliamı 73. yılında lanetlendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...