06 Ağustos 2018 08:47

ABD ve Kolombiya: Maduro saldırısıyla alakamız yok

Venezuela Devlet Başkanı Maduro'nun kendisine yönelik suikast girişimiyle ilgili ABD ve Kolombiya'yı işaret etmesinin üzerine yanıt geldi: İlgimiz yok

Fotoğraf: Fabio Rodrigues Pozzebom/ABr/Wikimedia Commons(CC BY 3.0 br)

Paylaş

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun kendisine yönelik suikast girişiminden 'Venezuela'daki aşırı sağla birlikte hareket eden ABD'deki kesimleri ve Kolombiya hükümetini' sorumlu tutmasına bu iki ülkeden yanıt geldi. Washington ve Bogota suçlamaları reddetti.

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro başkent Caracas'taki törende konuşma yaptığı esnada patlayıcı yüklü dronelar ile saldırı düzenlenmişti. Saldırının ardından yaptığı ulusa sesleniş konuşmasında Maduro, "Bu, beni öldürme girişimiydi. Bugün bana bir suikast girişimi düzenlediler." dedi. Şu ana kadar toplanan delillerin, saldırının "aşırı sağcı"lar tarafından yapıldığını gösterdiğini belirten Maduro, saldırganların Bogota ve Miami ile bağlantılı olduklarını söyledi. 

ABD: HÜKÜMETİN MÜDAHALESİ YOK, UYDURULMUŞ BİR BAHANE OLABİLİR

Sputnik'te yer alan habere göre ABD Başkanı Donald Trump'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, yaptığı açıklamada olayda 'ABD hükümetinin bir müdahalesinin olmadığını' söyleyerek olayın 'Venezuela rejimi tarfından uydurulmuş bir bahane' olabileceği yorumunu yaptı. Bolton, Venezuela'nın elinde ABD kanunlarının olası ihlali yönünde somut kanıt olması halinde konuyu araştıracaklarını belirtti.

TRUMP, VENEZUELA'YA ASKERİ MÜDAHALEDEN BAHSETMİŞTİ

Geçtiğimiz sene ülkedeki protesto gösterileri sırasında 'Venezuela'ya askeri müdahale seçeneğinin dışlanmadığını' söyleyen Trump, Maduro hükümetini 'başarısız bir ideolojiyi dayatarak zengin bir ulusu yok etmekle' suçlamıştı.

Suikast girişimini ise 'T-shirt Giyen Askerler' (Movimiento Nacional Soldados de Franela) adını veren grup üstlenmişti.

KOLOMBİYA: MADURO HER ZAMANKİ GİBİ BİZİ SUÇLUYOR

Kolombiya Dışişleri Bakanlığı ise Maduro'nun suçlamasına yanıt verdiği açıklamasında "Kolombiya Devlet Başkanı Juan Manuel Santos'un Venezuela Devlet Başkanı'na yapıldığı belirtilen suikast girişiminden sorumlu olduğunu söylemek saçma ve temelsiz. Her zamanki gibi Venezuela lideri, olan her şeyden Kolombiya'yı suçluyor. Kolombiya halkı, hükümeti ve Devlet Başkanı Santos'a saygı gösterilmesini talep ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Santos suikast girişiminden birkaç gün önce AFP'ye yaptığı açıklamada 'Maduro'nun günleri sayılı' ifadesini kullanmış ve 'bu rejim devrilmek zorunda' diye konuşmuştu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Ermenistan: Türkiye'deki barajlar, Sevan Gölü'nü susuz bırakabilir

SONRAKİ HABER

NTV'den ayrılan Ercan Taner, beIN Sports'a geçti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa