06 Ağustos 2018 03:30

Erdoğan, AKP'nin 'A takımı'nda değişikliğe gidiyor

Tayyip Erdoğan'ın AKP'nin 18 Ağustos'taki kongresinde partinin MKYK'sinde değişikliğe gitmeye hazırlandığı belirtiliyor.

Fotoğraf: Cem Öksüz/AA

Paylaş

AKP'nin, 18 Ağustos’taki kongresinde partinin en üst karar organı Merkez Karar ve Yönetim Kurulu’ndaki (MKYK) 'A takımı'nda değişikliğe gideceği öne sürülüyor.

BOZDAĞ, SARIEROĞLU, KURTULMUŞ'UN DURUMU NET DEĞİL

Hürriyet'ten Turan Yılmaz'ın haberine göre, Mevcut MKYK’de yer alan önemli isimlerden Meclis Başkanı Binali Yıldırım ile Meclis Başkanvekili Mustafa Şentop yeni görevlerinden ötürü parti yönetiminde yer alamayacak. Merkez Yürütme Kurulu’nda (MYK) yer alan bazı isimlerde de değişikliğe gidilebileceği belirtilirken, mevcut MKYK’de yer alan Anayasa Komisyonu Başkanı Bekir Bozdağ ve Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı Jülide Sarıeroğlu’nun yeni yönetimde de yer alıp alamayacakları tartışılıyor. Aynı şekilde Milli Eğitim Komisyonu Başkanı Numan Kurtulmuş’un durumu da net değil.

AKP kaynaklarının, “Cumhurbaşkanı bugüne kadar ağırlıklı olarak komisyonlarda görev verdiği isimleri MKYK’de görevlendirmedi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, aynı tavrı sürdürürse bu isimler MKYK’de yer alamayabilir, ancak özellikle Bozdağ ve Kurtulmuş’u ileride parti yönetiminde de düşünüyorsa istisna yapabilir” dediği belirtildi.

ALBAYRAK, GÜL, SOYLU, CANİKLİ, KAYA....

Mevcut MKYK’de yer alan Erdoğan'ın damadı ve Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yeni dönemde de yer alacağı belirtiliyor. Yeni hükümet sistemi döneminde ne kabinede ne de Meclis yönetiminde görev alan eski Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli’nin de MKYK listesine konulabileceği dile getiriliyor. Yeni MKYK’de yer alabilecek isimler arasında eski Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın adı öne çıkıyor.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yeni MKYK’de genç isimlere yer vermeye hazırlandığı da belirtilirken, bu konuda öne çıkan isimler arasında İstanbul Milletvekili ve eski Sağlık Bakan Yardımcısı Erkan Kandemir ile 24 Haziran seçimlerinde Kocaeli’den 11. sıradan aday gösterilen ancak seçilemeyen 18 yaşındaki Elif Nur Bayram yer alıyor. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Suudi Arabistan, Kanada'yla ticari ve diplomatik ilişkilerini dondurdu

SONRAKİ HABER

Hasankeyf'te taşınan Artuklu Hamamı yeni yerine indiriliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...