06 Ağustos 2018 00:49

Bilgen: Erdoğan, HDP'yi destekleyenleri tehdit ederek hedef şaşırtıyor

Erdoğan’ın HDP’yi destekleyenleri tehdit etmesini değerlendiren Ayhan Bilgen 'Toplumun iktidara olan tepkisinin hedefini şaşırtıyor' dedi.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Şerif KARATAŞ
İstanbul

HDP’yi destekleyenleri tehdit eden Cumhurbaşkanı Erdoğan’a HDP Grup Başkan Vekili Ayhan Bilgen yanıt verdi. Yaklaşan yerel seçimleri de işaret eden Bilgen, “Toplumun iktidara olan tepkisini, yani hedefini şaşırtıyor. Toplumda muhalefet etme cesaretini kırmaya çalışıyor” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, HDP’yi hedef göstermeyi ve suçlamayı sürdürüyor. Son olarak partisinin kadın kollarının 5’inci kongresinde konuşan Erdoğan, isim vermeden CHP ve HDP’yi ima ederek “Parlamentoya girsin diye destek verenler hesap verecek” sözleriyle HDP’ye destek verenleri de tehdit etti.

Erdoğan’ın tehdit açıklamalarına ilişkin HDP Kars Milletvekili ve Grup Başkan Vekili Ayhan Bilgen Evrensel'e konuştu.

TOPLUMDA KAMPLAŞMAYI DERİNLEŞTİRİR

Bilgen şunları söyledi:

“Bu söylemi, 16 Nisan’da referandumda hayır diyen herkes için; 24 Haziran seçimi öncesinde HDP’ye verme eğiliminde olan kesimler için ifade etmişti. Buna rağmen toplum HDP’nin Parlamentoya girmesi yönünde bir tercihte bulundu. Siyasetin gereği bu iradeye saygı duymak ve bunu kabullenmektir. Bugünkü yaklaşımı da özellikle önümüzdeki dönem yerel seçimlere yönelik HDP’nin gasbedilmiş yerel yönetimleri kazanabilecek ve özellikle batıda aldığı yüksek oyla belediye seçim sonuçlarını etkileyebilecek bir potansiyele sahip olmasındandır. Yani bir siyasi partiyi kriminalize etmek, ülke yararına bir yaklaşım değildir. Bu tutum sadece kamplaşmayı derinleştirir ve kısa dönemde dış politikada ve ekonomide yaşadığı krizleri gündem dışına taşıma amacına hizmet eder.”

Erdoğan’ın sürekli HDP’yi hedef alan ve suçlayan söylemlerinde ısrar etmesine ilişkin sorumuza Bilgen, “Toplumun iktidara olan tepkisini, yani hedefini şaşırtıyor. Toplumda muhalefet etme cesaretini kırmaya çalışıyor.” ifadesiyle yanıt verdi.

YARGILAMA SÜRECİNE MÜDAHALE  

Erdoğan’ın sürekli “milli irade” söylemi kullanmasına ilişkin de Bilgen şu değerlendirmede bulundu: “Çok uzun süre vesayetten şikayet etmiş ve milli irade söylemini siyasetin merkezine oturtmuş siyasi iktidarın, oylar arasında ayrım yapmak ve sanki bazılarının oyları makbul, diğerlerinki tehdit unsuruymuş gibi bir yaklaşım ortaya koyması, çifte standarttır. Aynı zamanda devam eden davalar dolayısıyla da yargılama sürecini etkileyebilecek niteliktedir.”

Ayhan Bilgen, HDP’ye yönelik tehditlere ilişkin de kamuoyuna şu çağrıyı yaptı: “Türkiye’nin gerçek sorunlarına odaklanmalı herkes. Toplumda gerilim siyasetine prim vermek yerine herkesi kapsayacak bir demokrasi algısıyla güçlü muhalefetin alt yapısı oluşturulmalı. Toplum değişim istiyorsa, demokratik değişimin kanallarını açmanın ilk adımı, bu gerilim siyasetini boşa çıkaracak bir cesareti ortaya koymaktır.”

ÖNCEKİ HABER

Mario Gomez, Almanya Milli Takımı'nı bıraktı

SONRAKİ HABER

Muharrem İnce'den kurultay açıklaması: Bir gün bile beklenmemelidir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...