05 Ağustos 2018 23:38

Adana’da uyuşturucuya karşı futbol turnuvası sonuçlandı

Adana'da bu yıl 2'ncisi düzenlenen 'Uyuşturucuya Karşı Gençlik Dayanışma ve Futbol Turnuvası’nın kazananı Şakirpaşa Emek Spor oldu.

Fotoğraf: Volkan Pekal/EVRENSEL

Paylaş

Volkan PEKAL
Adana

Adana'da bu yıl 2'ncisi düzenlenen 'Uyuşturucuya Karşı Gençlik Dayanışma ve Futbol Turnuvası Cumartesi günü oynanan final maçı ile sona erdi. Seyhan Belediyesi Şakirpaşa Spor Kompleksi’nde gerçekleşen turnuvanın final maçında Şakirpaşa Emek Spor ile Meydan Gençler Birliği takımları karşı karşıya geldi. Şakirpaşa Emek Spor’un kazandığı final maçı öncesi görüştüğümüz gençler özellikle güney mahallelerinde gençler arasında uyuşturucu kullanımının önemli bir sorun olduğuna dikkat çekerek bu tarz etkinliklerin arttırılması gerektiğini ve devletin daha fazla önlem alması gerektiğini söylediler. Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar da final maçını ziyaret etti. Turnuvayı izlemeye gelen vatandaşlar böyle bir kompleksi gençlere kazandırdığı için Karalar’a teşekkür etti.

‘GENÇLERİN GELECEĞİNE SAHİP ÇIKMASINI İSTEMİYORLAR’

Maçın ardından turnuvaya destek vermek için final maçında bulunan Emek Partisi Adana İl Başkanı Sevil Aracı, gençler arasında uyuşturucu kullanımının giderek arttığına dikkat çekerek “Gençler geleceğine sahip çıkmasın istiyorlar. Uyuşturucu bunların yollarından birisi. Sosyal faaliyetler, spor gibi etkinlikler kendimizi geliştirmek için çok önemli. Turnuvanın sonunda kazanan takım gençlik kampına katılacak. Ben bu gibi çalışmaların çoğalmasını diliyorum” dedi.

‘GENÇLER SPOR GÖRÜRSE SPORA, UYUŞTURCU GÖRÜRSE UYUŞTURUCUYA ÖZENİR’

Şakirpaşa Emek Spor’dan Muhammet Yürek, mahallelerinde önemli bir sorun olan uyuşturucunun bitmesi için turnuvaya katıldıklarını ifade etti. Bu tür turnuvaların daha çok düzenlenmesi ve polislerin daha sıkı bir denetim yapması gerektiğini dile getiren Yürek, “Daha çok eğitim amaçlı etkinlikler düzenlenmeli. Çünkü Gençler gidecek aktivite bulamadıkları için böyle şeylere meyil ediyor” dedi.  Bunun gençlerin kendi suçu olmadığını ifade eden Yürek, “ Bu mahallede büyüyor. Burada ne görürse onu yapıyor. Uyuşturucu görünce onu kullanıyor. Bakın biz burayı ücretsiz kullanıyoruz.  İki yıl öncesine kadar bu alan torba tutulan bir alandı. Şimdi gençlerimiz geliyor basketbol oynuyor, koşu yapıyor, ailelerimiz geliyor. Futbol oynuyoruz. Ben hayatımda tenis oynamamıştım burada oynadım. Şimdiki çocuklar da burada bizi görürse spora yönelirler” dedi.

‘BU ETKİNLİKLER DAHA FAZLA YAPILMALI’

Uyuşturucuya karşı oldukları için turnuvaya katıldıklarını ifade eden Şakirpaşa Emek Spor’dan Cumali Eken, “Güzel ir etkinlik oldu. Keşke her zaman böyle aktiviteler olsa daha mutlu oluruz. İnsanlar bunlardan örnek olur, küçük çocuklar için örnek olur. Güzel şeyler olunca ortaya güzel şeyler çıkıyor” dedi. Arkadaşları aracılığı ile turnuvaya katıldıklarını ifade eden aynı takımdan Mazlum Öztürk, “Böyle etkinlikler daha fazla yapılmalı. Her sene olsa katılırız. Gençlere iyi örnek oluyor. Gençler uyuşturucuya bulaşacağına belki buradan yetişip sporcu olabilirler” dedi.

‘HER MAHALLEYE SPOR KOMPLEKSLERİ YAPILMALI’

Meydan Gençler Birliği’nden Doğukan Lök, “Turnuvaya destek veren Seyhan Belediyesi’ne teşekkür ederiz. Bizim mahallede de uyuşturucu kullanımı var. Bu bizim için iyi bir gösterge oldu. Bir farkındalık yarattı” dedi. Aynı takımdan  Saffet Lök, böyle bir turnuvayı uzun zamandır beklediklerini ve böyle bir turnuvada finalde oldukları için mutlu olduklarını söyledi. Meydan mahallesinde böyle bir spor kompleksi olmadığını dile getiren Lök, “Bizim mahallemize de böyle bir kompleksin yapılmasını istiyoruz. Uyuşturucu son zamanlarda arttı. Gençler spora değil, uyuşturucuya özeniyor.  Her mahallede böyle bir kompleksin yapılması gerekir” dedi. Turnuvayı çok başarılı bulduğunu ifade eden İbrahim İşbulan, “Biz zaten bunun için mahalledeki herkesi davet ettik. Bize çok örnek oldular. Herkesin ayağına sağlık. Çok güzel bir etkinlik tüm mahallelere inerek buna benzer turnuvalar yapılmalı. Uyuşturucunun artmasında çevrenin etkisi çok. İmkansızlıkların da etkisi var. Şimdi her geldiğimde burayı dolu görüyorum. Mutlu oluyorum. Uyuşturucuya karşı daha çok spor kompleksleri yapılmalı” dedi.

ÖNCEKİ HABER

Kürtçe şarkı söylediği için gözaltına alınan Özlü serbest bırakıldı

SONRAKİ HABER

İsrail’de on binler ırkçı yasayı protesto etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...