04 Ağustos 2018 14:04

332. F Oturumu: Hasta mahpus Mehdi Boz serbest bırakılsın

İHD İstanbul Şubesi Hapishane Komisyonu tarafından bu hafta 332'ncisi düzenlenen 'F Oturumu'nda hasta mahpus Mehdi Boz’un serbest bırakılması istendi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi Hapishane Komisyonu üyeleri, hapishanelerdeki hak ihlallerine, hasta mahpusların sağlık durumuna ve F tipi hapishanelerdeki tecrit koşullarına dikkat çekmek üzere 332. kez Galatasaray Meydanı’nda buluştu. 332. hafta buluşmasında tiroid kanseri, KOAH, prostat, böbrek ve mide rahatsızlıkları olan Mehdi Boz’un serbest bırakılması talep edildi.

İHD İstanbul Şubesi Hapishane Komisyonu üyeleri Galatasaray Meydanı'nda, gerçekleşen 332. hafta oturumunda, “Hasta mahpuslar serbest bırakılsın” ve “Hasta mahpus Mehdi Boz serbest bırakılsın” pankartlarını açarak, “Tecrit öldürür dayanışma yaşatır”, “Tedavi haktır engellenemez”, “Susma, suça ortak olma”, “Kelepçe işkencesine son”, “İnsan haklarıyla insandır” sloganları attılar.

332. hafta açıklamasını Taylan Bekin okudu.

‘YÜKSEK TANSİYON, KOAH, TİROİD KANSERİ…’

Hapishanelerde işkencenin olağan hale geldiğini kaydeden Bekin, müebbet hükümlüsü Mehdi Boz’un durumunu paylaştı. Bekin, 23 yıldır hapis olan Boz’un sürgün ve sevklerle hapishane hapishane dolaştırıldığını, sevkler sırasında çıplak arama yapılmasını reddettiği için darbedildiğini ve tek kişilik hücrede tutulduğunu anlattı. Boz’un sağlık sorunlarının hapishanede başladığını kaydeden Bekin, “Mehdi Boz’a yüksek tansiyon ve prostat hastalıklarının yanı sıra 2016’da tiroid kanseri teşhisi konuldu. Boz’un kanser teşhisi konulmasından beri radyoterapi ışın tedavisi olması gerekiyor ancak her seferinde engelleniyor. Gittiği hastanelerden hasta mahpus koğuşu olmadığı gerekçesiyle geri çeviriliyor. Boz idarece dayatılan mahpus kimlik kartı belgesini onur kırıcı bulduğu ve taşımayı reddettiği için açık ve kapalı görüşleri gerçekleştiremiyor. Verilen disiplin cezaları nedeniyle ailesiyle 4 aydır telefon görüşü de yapamıyor” dedi.

Bekin, Boz’un verilen disiplin cezaları sebebiyle avukatı Hasan Akkuz ile de 2 aydır görüştürülmediğini söyledi. Bekin, tiroid kanseri, KOAH, prostat, böbrek ve mide rahatsızlıkları olan Boz’un tedavisi için başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere ilgili kurumların gereken adımları atmasını ve serbest bırakılmasını talep etti. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Cansız bedeni buzdolabında bekletilen Cemile’nin faili ‘meçhul’ kaldı

SONRAKİ HABER

Doç. Dr. Uzunoğlu: TRT ile ilgili temel sıkıntı özerklik

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...