11 Eylül 2012 04:18

Erdoğan yine Alevileri hedef aldı

Başbakan Erdoğan, Türkiye’de, Suriye’deki gelişmelere mezhep bağnazlığı ile sessiz kalanların olduğunu iddia etti. Açıklamaları tehlikeli bulan Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkanı Ercan Geçmez ise Alevilere yönelik yeni saldırılar yaşanabileceğine dikkat çekti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul&rsq

Erdoğan yine Alevileri hedef aldı
Paylaş

Bir yandan Ortadoğu’daki din ve mezhep çatışmalarının “Acı enkazlar bıraktığını” ifade eden Erdoğan, diğer yandan Suriye’deki gelişmelere mezhep bağnazlığı ile sessiz kalanların olduğunu iddia etti. Başbakanın açıklamalarını tehlikeli bulan Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkanı Ercan Geçmez ise Alevilere yönelik yeni saldırılar yaşanabileceğine dikkat çekti.

ALEVİLERİ SESSİZ KALMAKLA SUÇLADI

Suriye’de Esad rejimini eleştiren Başbakan Erdoğan, şunları söyledi: “Çok açık konuşuyorum. Şu anda Suriye’de zalim, diktatör, acımasız bir rejim kendi halkına karşı en ağır silahlarla toplu katliam gerçekleştirirken; sırf mezhep taassubu nedeniyle bu zulme sessiz kalanlar, alkış tutanlar, çanak tutanlar var. Benim mensubu olduğum dinde ve mezhepte öldürmek, zulmetmek hele hele masum çocukların canına kıymak nasıl insanlık dışı bir girişimse, bu zulmü yapanların mensubu oldukları mezhepte de bu insanlık dışı bir girişimdir. Bu masum çocuk bizim mezhebimizden, dinimizden değil öyleyse bırakın öldürsünler! Allah aşkına bu nasıl bir yorumdur, nasıl bir yaklaşımdır. Bir insan bırakınız kendi kaynaklarıyla, vicdanıyla bunu nasıl kendisine izah edebilir. 1332 yıl önce Kerbela’da yaşanan neyse bugün Suriye’de yaşanan da odur.”

‘TÜM DİKTATÖRLERİN KARŞISINDAYIZ’

Başbakanı konuşması nedeniyle eleştiren, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkanı Ercan Geçmez, “Biz nerede bir gözyaşı döken varsa yanında, zalimin ise karşısındayız. Bizim öğretimiz budur, Alevilerin gerçeği budur” dedi.

‘KENDİ ÜLKESİNE BAKMALI’

Başbakanın kendi ülkesini görmesi gerektiğini belirten Geçmez, “Kendi ülkesindeki iç savaşı görmüyor, aldığı görevi yerine getirmek için halkına ihanet ediyor. Suudi Arabistan’da, Katar’da veya Türkiye’de yönetim çok mu demokratik. Benden olmayanın canı cehenneme, anlayışı ülkeye barış getirmez, bundan vazgeçmelidir” dedi.

‘SALDIRGANLARI CESARETLENDİRİYOR’

Başbakanın açıklamalarının toplumu gerdiğini ve Alevilere yönelik saldırganları cesaretlendirdiğini belirten Geçmez, “ Bu konuşmadan sonra yine bir cemevine, bir Alevi mahallesine saldırı olabilir’ dedi.

‘HAKKARİ’YE GİDEBİLİYOR MU?​’

Başbakana “Türkiye güllük gülistanlık mı?​” diye soran Geçmez, şunları söyledi: “Kendisi Hakkari’ye gidip bir saat kalabiliyor mu, bir Alevi, Hristiyan mahallesini veya bir fabrikayı ziyaret edip insanlarla rahatça sohbet edebiliyor mu? Başbakan Alevi ve Sünni vatandaşları kavga ettirmeye çalışıyor. Sünni yurttaşlara sesleniyorum: Başbakan Erdoğan’a artık yeter demeliler.” (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Tutuklu tıp öğrencileri için eylem yapıldı

SONRAKİ HABER

‘Niye destek verdin’ soruşturması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...