03 Ağustos 2018 14:26

Albayrak ile Soylu bu kez birbirlerine gülerek omuz attı!

Aralarının bozuk olduğu konuşulan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak bu kez gülerek birbirlerine omuz attı.

Fotoğraf: Gökhan Balcı/AA

Paylaş

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, dün gündeme oturan omuz omuza çarpışmaları sonrası bugün bu kez gülerek birbirlerine omuz attı.

Aralarının bozuk olduğu yönünde çok sayıda haberin medyada yer aldığı ikilinin dün, YAŞ toplantısı öncesi yaşanan gergin çarpışması sosyal medyanın gündemine oturmuştu.

Soylu ile Albayrak bugün bu kez Beştepe'deki 100 günlük eylem planı açıklamasında karşı karşıya geldi.

İki bakan, 'Aramızda sorun yok' mesajı vermek istercesine tokalaştı ve ardından gülerek birbirlerine omuz attı.

DÜN NE OLMUŞTU?

Dün, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısı öncesi Anıtkabir'e giden üyelerden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak izleyenlerde 'kasti olduğu' izlenimi bırakan bir omuz omuza çarpışma yaşamıştı.

Çarpışma sonrası Soylu, Albayrak'ın ardından gülerek bakarken Albayrak gergin bir ifadeyle oluna devam etmişti.

SOYLU'NUN TELEFONLARINI ALBAYRAK'IN DİNLETTİRDİĞİ İDDİA EDİLMİŞTİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun kullandığı mobil telefonların yasa dışı biçimde, emrindeki polisler tarafından takip edildiği, bunun üzerine Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkan Yardımcılarından biri ile Ankara ve İstanbul’da 6 polisin görev yerinin değiştirildiği ortaya çıkmıştı.

SOYLU, İSTİFA SİNYALİ VERMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın damadı olan Berat Albayrak ile İçişleri Bakanı Soylu arasında veliahtlık kavgası olduğuna dair iddiaların su yüzüne çıkmasının ardından Soylu, geçen aylarda kırgınlığını belirten konuşmalar yapmıştı. Soylu’nun istifa etmek istediği ancak Erdoğan tarafından engellendiği de iddia edilmişti.

Tüm bu gerginliklere rağmen Erdoğan, iki ismi de İstanbul'da farklı bölgelerden ilk sıradan milletvekili adayı gösterdi ve kabine kurulurken de bakanlık görevlerine getirdi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Mısırda ithalat, üreticiyi tüccarın insafına bıraktı

SONRAKİ HABER

TMMOB: Askeri alanlar kent parkı olsun

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...