03 Ağustos 2018 11:39

Danimarka'da El Nusra militanı cezaevinden firar etti

Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da tutuklu bulunan 46 yaşındaki radikal İslamcı cezaevinden firar etti.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

El Nusra'yı finanse etmekle suçlanan 46 yaşındaki radikal İslamcı, Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da tutuklu bulunduğu cezaevinden firar ettti.

Firarın ziyaret sırasında gerçekleştiği, El Nusra militanın kendisini ziyaret eden 27 yaşındaki bir şahsın kimliğini alarak cezaevinden çıktığı belirtildi.

Göz altına alındıktan sonra serbest bırakılan 27 yaşındaki kişi hakkında suçlunun kaçmasına yardım etme suçundan dava açıldı.

Danimarka'da yayımlanan Extra Bladet gazetesinde yer alan haberlere göre firar eden kişi, insan kaçakçılığından elde ettiği 15 milyon doları Avrupa Birliği'nin terör örgütleri listesinde yer alan El Nusra'ya aktardı. Danimarka Polisi'ne göre bu paralarla IŞİD ve El Nusra silah ve araç satın aldı.

İtalya tarafından arandığı için Danimarka'da tutuklanan firari, insan kaçakçlığı yapma ve terör örgütünü finanse etmekle suçlanıyor ve hakkında 15 yıla kadar hapis cezası isteniyordu. Danimarka'da mahkeme söz konusu kişinin İtalya'ya gönderilmesini kararlaştırmıştı.

Firarın anlaşılmasından hemen sonra polis firariyi yakalayabilmek için seferber oldu. Tüm tren seferleri bir kaç saat durdurulmasına ve yoğun arama çalışmalarına karşın polis 46 yaşındaki El Nusra militanının izine rastlayamadı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Fatih Terim, Galatasaray'da 400. maçına çıkıyor

SONRAKİ HABER

Rekabet Kurulu'ndan Google'a soruşturma kararı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...