03 Ağustos 2018 10:51

Elektrik kesintisini protesto eden çiftçilere gözaltı

AKP il binası önünde elektrik kesintisini protesto eden çiftçilere polis müdahale etti. Darbedilen çok sayıda çiftçi gözaltına alındı. 

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Urfa’nın Hilvan ilçesine bağlı Gölcük Mahallesi’nden gelen çok sayıda çiftçi Dicle Elektrik Dağıtım Şirketi’nin (DEDAŞ) elektrikleri sürekli kesmesini ve yüksek miktarda gelen faturaları protesto etmek için sabah saatlerinden itibaren AKP Urfa il binası önünde toplandı. Çiftçilerin toplanması üzerine emniyet binanın etrafını abluka altına aldı. 

DARPLI GÖZALTI 

Saatlerce bekleyişin ardından AKP’li yetkilerin sorunlarını dinlemediklerini, parti çaycısını muhatap gösterdiklerini söyleyen çiftçiler, il binası önünde açıklama yapmak istedi. Açıklama yapılmasına izin vermeyen polisler, çiftçilerin bir kısmını darbederek gözaltına aldı. 

GÜNDE 4 KEZ KESİNTİ 

Çiftçi Ahmet Yıldırım, tepkisini şöyle dile getirdi: “Böyle bir şey olabilir mi? Seçim olmadan önce kesinti hiç yoktu. Seçim geçtikten sonra sürekli elektrikler kesilmeye başladı. Günde en az 4 defa elektriğimiz kesiliyor. Her kesinti en az 3 saat sürüyor. Çok büyük mağduriyet yaşıyoruz.” (URFA)

ÖNCEKİ HABER

Cumhurbaşkanına hakaret ettiği iddia edilen işçi gözaltına alındı

SONRAKİ HABER

Karkamış'ta 'Özel Güvenlik Bölgesi' uygulaması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...