02 Ağustos 2018 14:46

ÇGD: Gazetecilik hapsedilmek isteniyor

CHP Milletvekili Utku Çakırözer, ÇGD'nin gazeteciliğe dönük saldırılara dair açıklamasını TBMM’de okudu.

Fotoğraf: CHP

Paylaş

CHP Milletvekili Utku Çakırözer, Çağdaş Gazeteciler Derneği’nin (ÇGD) gazeteciliğe dönük saldırılara dair açıklamasını TBMM’de okudu. Yönetim idaresinin tek merkezde toplanmasının en ağır sonuçlardan birini gazetecilik alanında yaşandığı Çakırözer, “Yıllardır siyasi iktidar-sermaye işbirliğiyle kontrol altına alınmaya çalışılan mesleğimiz, geldiğimiz aşamada, siyasi iktidarın sermaye üzerinde kurduğu mutlak hâkimiyetle artık dört duvar arasına hapsedilmek istenmektedir.”  dedi.

Gazeteciliğe vurulan ağır darbenin nedeni olarak;  gazeteciliğe düşman siyasi iktidar ile gazeteciliği ihale takipçiliği haline getirenler olduğu dikkat çekem Çakırözer, şunları söyledi: “İhaleci basın patronları ile gazeteci kisvesi altına girerek yönetici konumunda çalışanlar, bıraktık halkın doğru haber alma hakkı, ifade özgürlüğü, demokratik hakların korunması gibi değerleri savunmayı, kendi haklarını bile koruyamayacak düzeye gelmiştir. Kendi gazetelerinde çalıştırdıkları gazetecileri, bir siyasi partinin genel başkanının, bir mafya örgütü yöneticisinin, açıktan ölümle tehdit etmesine ses çıkaramayacak kadar küçülenler, böylesi ilanları gazetelerinde basacak kadar korkak ve basın ilkelerinden uzaktırlar.”

‘HATTI MÜDAFA YOKTUR SATHI MÜDAFA VARDIR’

Gazeteciliğin özü itibariyle karşı duruş olduğunun altını çizen Çakırözer, “Her şeye rağmen gerçeklerin bilgisinin paylaşıldığı bir meslektir. Bu mesleği, dün nasıl iktidarları uğruna ‘saray sözcülüğü’ne çevirmeye çalışanlara ve ihale takipçiliğiyle zenginliklerinin aracına dönüştürmeye çalışanlara karşı savunduysak yarın da savunmaya devam edeceğiz. Gazeteciliğe dönük saldırılara karşı artık hattı müdafa yoktur sathı müdafa vardır!” diye konuştu. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

3. Ali Deniz Uzatmaz Futbol Turnuvası tamamlandı

SONRAKİ HABER

Katolik Kilisesi öğretisini değiştirdi: İdam cezası kabul edilemez

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa