02 Ağustos 2018 14:36

3. Ali Deniz Uzatmaz Futbol Turnuvası tamamlandı

10 Ekim Ankara Katliamında yaşamını yitiren Ali Deniz Uzatmaz anısına bu yıl üçüncüsü düzenlenen futbol turnuvası tamamlandı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

10 Ekim Ankara Katliamında hayatını kaybeden Emek Gençliği Üyesi Ali Deniz Uzatmaz anısına ilki 2016 yılında gerçekleşen ve geleneksel hale gelen futbol turnuvası bu yıl ‘Öfkemiz Barış, Hıncımız Özgürlük’ sloganıyla düzenlendi.

Final maçı, Ali Deniz’in doğum günü olan 27 Temmuz'a denk getirilen turnuvaya Ali Deniz’in arkadaşları, yoldaşları, HDP Milletvekili Mahmut Toğrul ve Gezi direnişi sırasında Eskişehir’de dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz’ın ağabeyi Gürkan Korkmaz katıldı. Barış ve Özgürlük temasının öne çıktığı turnuvada işçi, liseli, üniversiteli gençlerden oluşan takımlar mücadele etti.

Ali Deniz Uzatmaz Turnuva Komitesinin yaptığı açıklamada, "Tek adam rejiminin inşa edildiği süreçte turnuva anlamlı oldu. Gençlerin kolektif şekilde organize ettiği turnuva, Ali Deniz’in mirası olan barışa yakışır şekilde sonuçlandı” denildi.

TURNUVADA 10 EKİM DAVASI DA GÜNDEME GETİRİLDİ

Yazılı bir açıklama yapan Ali Deniz Uzatmaz Futbol Turnuvası Komitesi, şu ifadelere yer verdi:

“10 Ekim’de binlerce yurttaşın bulunduğu toplanma yerinde patlayan bomba barış talebine bir saldırı olarak tarihe geçti. Tek adam rejiminin inşa edildiği süreçte gerçekleştirdiğimiz etkinlik, gençlerin kolektif şekilde örgütlediği, Ali Deniz’in mirası olan barış mücadelesine yakışır şekilde dostça yarıştığı bir turnuva oldu.”

Birkaç teknik aksaklık dışında sorun yaşanmadığını belirten Turnuva Komitesi, “Antep Emek ve Demokrasi Güçleri, turnuvaya takım çıkarma ve maçların devam ettiği süre zarfında -buna Ali Deniz’in doğum gününe denk getirdiğimiz final maçı ve anma etkinliği de dâhil- anmaya katılım gösterme konusunda yetersiz kaldı” ifadelerine de yer verdi.

10 Ekim Ankara Katliamı davası karar duruşması görülürken turnuvanın gerçekleşiyor olmasının davanın sahiplenilmesi olarak görülmesi gerektiğine dikkat çeken komite, son olarak “Barış ve demokrasi uğrunda kaybettiğimiz arkadaşlarımızı bir kez daha saygıyla anıyoruz” dedi. (Antep/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Dr. Tirşe Erbaysal: Medya nefret dilinden uzak durmalı

SONRAKİ HABER

ÇGD: Gazetecilik hapsedilmek isteniyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa