02 Ağustos 2018 23:05

Kurumdaki sorunları söyledi, sürgün edildi

İzmir Torbalı Sosyal Hizmet Merkezinde görevli Psikolog Özge Koçak, çalışma ortamına dair sorunları dile getirince sürgün edildi.

Psikolog Özge Koçak (Fotoğraf: Evrensel)

Paylaş

Metehan UD
İzmir

Torbalı Sosyal Hizmet Merkezinde görevli SES Üyesi Psikolog Özge Koçak, kurum içi toplantıda çalışma ortamına dair sorunları dile getirince önce hakkında soruşturma açıldı, ardından da hızlı bir şekilde 90 km ötede bulunan Seferihisar’daki başka bir merkeze sürgün edildi. Sürgüne tepki gösteren SES işyeri temsilcisine de soruşturma açıldı.  

Torbalı Sosyal Hizmet Merkezindeki kurum içi toplantıda müdür yardımcısı Mert Yıldırak “mesai bitimine yakın, personelin kurum kenarında bulunan oturma yerine birikme” konusunu gündeme taşıyınca, merkezde görevli psikolog Özge Koçak 11 metrekarelik penceresi olmayan bir ortamda 4 personelin çalıştığını, odayı havalandıramadıklarını, nefes alabilmek adına bina önüne çıktıklarını ve kurumu terk etmediklerini dile getirdi. Konu üzerine çıkan tartışma sonrasında toplantı sonlandırıldı.

13 GÜN İÇİNDE SÜRGÜN

29 Haziran’da gerçekleşen toplantı sonrasında Koçak hakkında hızlı bir şekilde soruşturma başlatıldı. Soruşturma için görevlendirilen müfettişlerin daha incelemeleri başlamadan 11 Temmuz tarihinde, il müdürlüğünün aldığı kararla Koçak’ın ‘ihtiyaç gereği’ il içi ataması yapıldı. Koçak, çalıştığı kuruma 90 kilometre ötedeki Seferihisar Mehlika Ribnikar Çocuk Destek Merkezine gönderildi.

TEK KADROLU PSİKOLOGDU

Kolçak, her ne kadar ‘ihtiyaç gereği’ öne sürülerek sürgün edilse de Torbalı dışında Beydağ, Kiraz, Ödemiş, Bayındır, Tire, Selçuk ilçelerine hizmet veren Torbalı Sosyal Hizmet Merkezinin kadrolu tek psikologuydu.

Bu ilçelerden özellikle Kiraz ve Ödemiş, erken yaşta evlendirilen ve okula devam edemeyen kız çocuklarının oldukça yoğun olduğu, ulusal basına haber olmuş bölgeler arasında yer alıyor. Ayrıca Koçak’ın gönderildiği müdürlükte görevli iki psikolog bulunuyor.

SES TEMSİLCİSİNE DE SORUŞTURMA

Ayrıca Koçak’ın sürgün edilmesine tepki gösteren SES İşyeri Temsilcisi İlban Duyan hakkında da soruşturma başlatıldı. Evrensel’e konuşan Duyan, “Ne kadar büyük bir suç işlemiş olabilir ki? Bu öfke kin niye. Daha öncesinde herhangi bir cezası yok, bu acelecilik neden? Soruşturmanın sonlanması neden beklenmiyor. Kurum daha öncesinde müdürlüğe yazı yazarak psikolog ihtiyacı olduğunu belirtmiş. En ufak işini aksatma ya da kötü yaptığına dair bir bilgi, belge de yok. Apar topar yollandı. Evine ve eşine en uzak noktaya gönderilmesi hatalı” dedi.

ÖNCEKİ HABER

Bu hafta vizyona giren filmler – 3 Ağustos 2018

SONRAKİ HABER

Özçep: Hopa’yı yeniden kazanmak için belediye başkanlığına adayım

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...