02 Ağustos 2018 13:56

Paksan işçileri sendikalı çalışmak istiyor

Birleşik Metal-İş sendikasına üye oldukları için Paksan Makine'den atılan 6 işçinin işe geri dönmek için başlattıkları direniş sürüyor.

Paksan Makine işçileri (Fotoğraf: Evrensel)

Paylaş

İstanbul Bağcılar’da bulunan Paksan Makine’deki taşeron firma Baktem Lojistik bünyesinde çalışırken DİSK’e bağlı Birleşik Metal-İş’e üye oldukları için işten atılan 6 işçinin direnişi sürüyor.

150 işçinin çalıştığı ve Japonya sermayeli otomotiv firması Toyota’ya üretim yapan fabrikada paketleme bölümünde çalışan 6 işçi sendikalaştığı için işten atıldı. İşçiler bunun üzerine direnişe geçti.

Fabrikada bugün yapılacak üretimin ardından 1 aylık yıllık duruş başlayacak. Bu süreçte işçiler fabrika önünde bekleyişlerini sürdürmeyecek. İşe iade edilmelerini bekleyen işçiler, fabrikadan tazminatlarını da alamadı. Evrensel'e konuşan bir işçi, “Taşeron komple kalktı ama bizi işten atarak kaldırdılar. Biz işten atılmadan fabrikadan taşeronun kalkmasını istiyorduk. Tazminatlarımızı da alamadık. Avukatımızla görüşeceğiz, ona göre yol haritamızı çizeceğiz” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Çorlu'daki Mazlum Ambalaj işçileri haklarını istiyor

SONRAKİ HABER

İhraç edilen KESK üyesi emekçilere verilen para cezasına tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...