07 Eylül 2012 09:45

Hacettepe’de özel güvenlikten ilk saldırı

HACETTEPE Üniversitesi kayıt günlerinin ilk iki günü şenlik havasında geçerken; geçtiğimiz Çarşamba günü, Anadolu Gençlik Derneği (AGD) üyelerinin okula gelmesiyle gerginlik yaşandı.Rektör Murat Tuncer’in öğrencilerle görüşmesinde, “Okulda her siyaset kendi propagandasını yapabilir. F

Hacettepe’de özel güvenlikten ilk saldırı
Paylaş

HACETTEPE Üniversitesi kayıt günlerinin ilk iki günü şenlik havasında geçerken; geçtiğimiz Çarşamba günü, Anadolu Gençlik Derneği (AGD) üyelerinin okula gelmesiyle gerginlik yaşandı.

Rektör Murat Tuncer’in öğrencilerle görüşmesinde, “Okulda her siyaset kendi propagandasını yapabilir. Fakat kayıt merkezine giremez. Dışarı çıkaracağız” demesine rağmen yarım saat daha içeride kalan ve çoğunluğu üniversite öğrencisi olmayan AGD üyelerinin, kayıt merkezi önünde tekbir getirmeleri ve “Buraya bin kişi geleceğiz” diye bağırmaları velileri tedirgin etti. Rektör Murat Tuncer, önceki gün kayıt merkezinin dışında üç gündür açılan stantların açılmaması için özel güvenlik birimlerine (ÖGB) emir vererek stant açmak isteyen okul öğrencilerine müdahale ettirdi. “Hacettepe’ye hoşgeldiniz” yazılı pankartları yırtmaya çalışan ÖGB’ler, öğrencileri darp etti. Çıkan arbedede kadın öğrencileri taciz eden ÖGB’lerin arkasına saklanan ÖGB şefi ise öğrencilere, “O pankartları ne pahasına olursa olsun sökeceğiz” diyerek tehditler savurdu. Okul öğrencisi olmayan kişilerin de aralarında bulunduğu AGD üyelerinin kayıt merkezine ellerini kollarını sallayarak girmesine göz yuman okul güvenliği, üniversite öğrencilerinin su almak, yemek yemek ve lavaboya gitmek için dahi kayıt binasına girmesini engelledi.
(Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Seçmeli derslere videolu tanıtım

SONRAKİ HABER

‘Çocuklarımıza göre bir sistem değil’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...