02 Ağustos 2018 13:19

Sağlık-İş, grevdeki Süperpak işçilerini ziyaret etti

İzmir'de Sağlık-İş üyesi hastane emekçileri, 44 gündür grevde olan Selülöz-İş üyesi Süperpak işçilerini ziyaret etti.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Sağlık-İş üyesi hastane emekçileri, toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin tıkanması üzerine 44 gün önce çıktıkları grevi sürdüren Selülöz-İş üyesi Süperpak işçilerini ziyaret etti.

Avusturya merkezli MM Süperpak ile Türk-İş'e bağlı Selülöz-İş arasındaki yeni dönem toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin tıkanması üzerine 20 Haziran'da başlayan grev devam ediyor. Şirketin İzmir, Antep ve Karaman'daki fabrikalarında çalışan 250 işçi, sıfır zam dayatmasına karşı 44 gündür grevlerini sürdürüyor.

İzmir Torbalı'daki işçilere destek ziyaretleri de devam ediyor. Grevdeki Süperpak işçilerini son olarak Türk-İş'e bağlı Sağlık-İş sendikasının üyeleri ziyaret etti. Şube yöneticileri ve işyeri temsilcilerinin ziyaretinde dayanışma mesajı verildi. Şube Başkanı Adem Sarıçoban, grevin ülke genelinde bütün örgütlü işyerlerinde gündeme getirilmesi ve greve katkı sağlanması için çaba sarf edeceklerini dile getirdi. Süperpak işçileri de gelecek hafta yapacakları dayanışma etkinliğine destek istedi.

İŞÇİLER NE TALEP EDİYOR?

İşçiler, öncelikli olarak maaşlarına net 380 lira zam yapılmasını talep ediyor ve gece zammının 50 kuruştan 70 kuruşa, yılda iki defa ödenen erzak yardımının 85 liradan 115 liraya, yıllık izin harçlığının 150 liradan 190 liraya, bayram yardımların 200 liradan 240 liraya, aylık ödenen yakacak yardımlarının da 65 liradan 80 liraya çıkarılmasını istiyor.

Bu sözleşmede ilk defa gündeme getirilen maddeler de var. Bu talepler arasında yıllık 4 liralık kıdem zammı ve yıllık 200 lira giyim yardımı bulunuyor.

Siparişlerdeki düşüşü öne süren patron temsilcileri ise işçilerin bu taleplerine karşılık sıfır zam ve 2 yıl boyunca çalışma garantisi veriyor. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Nestle patronu işten atacağım dedi, sendika işçiden fedakarlık istedi

SONRAKİ HABER

Suriye'deki cihatçılar Ulusal Kurtuluş Cephesi'ni kurdu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...