02 Ağustos 2018 13:04

Nestle patronu işten atacağım dedi, sendika işçiden fedakarlık istedi

Bursa'daki Nestle patronunun 'işten atacağım' demesi üzerine fabrikada örgütlü olan Tekgıda-İş ise 'ücretsiz izin' diyerek işçiden fedakarlık istedi.

Nestle işçileri 2016’da kiralık işçilik
uygulaması, ağır çalışma koşulları, zorunlu fazla mesailer ve düşük ücret sorunları nedeniyle greve çıkmıştı. (Fotoğraf: Evrensel)

Paylaş

Uğur ÖKDEMİR
Bursa

Tekgıda-İş sendikasının örgütlü olduğu Nestle fabrikasında patronun işçi çıkaracağını söylemesi üzerine Tekgıda-İş ücretsiz izin önerisinde bulundu. Patron tarafından kabul edilen bu uygulamanın başka fabrikalarda da hayata geçirileceği belirtildi. Nestle işçileri ise duruma tepkili.

Nestle & Cpt İşçilerinin Birliği isimli Facebook sayfasında paylaşılan bir iletide şu ifadeler yer aldı: Arkadaşlar Nestle fabrikası çalışanları olarak yaşadığımız bu sıkıntılı süreci atlatmak adına Karacabey Şubesi Tekgıda-İş Sendika Yönetimi ve temsilcileri olarak bugün aldığımız karar doğrultusunda fabrikamıza sunduğumuz ücretsiz izin talebimiz kabul edilmiştir. Süreci atlatabilmek adına öncelikle Nescafe bölümünde boşta yazılı (IDLE) arkadaşlara mesaj yoluyla bildirilen tarihte ücretsiz izne çıkacaklar. Daha sonraki haftalarda da planlama yaparak tüm bölümlerin de içinde olacağı bir sistemle süreci inşallah atlatacağız. Vardiya amirlerimizin hazırladığı formları doldurarak izin taleplerini oluşturalım.

İktidarın, işçilerin yaşadığı ekonomik sıkıntıları izlemekle yetindiğini belirten bir Nestle işçisi, “Zaten ülke üreten bir ülke değil. Vergilerin büyük kısmını işçiler ödüyor. Bir de tüm bunların faturası karın tokluğuna çalışan işçilere çıkıyor. Hak hukuk kavramı işçi için kapatılmış. OHAL kapsamı ile onlarca grev yasaklandı. Şimdi de patronlar ile kol kola girerek işçinin üzerine daha çok geliyorlar. Yok ücretsiz izinler, yok işten çıkarmalar... Tüm bu baskılara karşı anca birlik olabilirsek üstesinden gelebiliriz” dedi.

Bülent Falakaoğlu'nun yazısı
'5 kıtanın devi Nestle: Tatlısı ne, acısı ne?'

ÖNCEKİ HABER

Tutuklu gazeteci Aslıhan Gençay 10 gündür tecritte

SONRAKİ HABER

Sağlık-İş, grevdeki Süperpak işçilerini ziyaret etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...