02 Ağustos 2018 12:48

Bayramda Çeşme'nin nüfusu 1 milyonu geçecek

Bayram tatili 9 gün olarak açıklandı. Çeşme'de otel rezervasyonları yüzde 100'e ulaştı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Bayram tatilinin 9 gün olarak açıklanmasının ardından İzmir Çeşme'de otellerde bayram rezervasyonları yüzde 100'e ulaştı. Bayram tatilinde gelecek günübirlikçilerle Çeşme nüfusunun 1 milyonu aşması bekleniyor.

Çeşme Belediye Başkanı CHP'li Muhittin Dalgıç, "Belediyemizin kadrosunun 40 bin nüfusa göre belirlenmiş olmasına karşın, tüm çalışanlarımızın özverisiyle bayram tatillerinde bir milyonu aşan nüfusa da aksatmadan hizmet vermeye çalışıyoruz. Kurban Bayramı tatili için ilçemize gelecek tüm misafirlerimizin huzur içinde tatil yapabilmeleri için bütün önlemleri aldık" dedi.

EMNİYET EKİPLERİ ARTTIRILDI

9 günlük bayram tatilinde Çeşme Emniyet Müdürlüğü ekipleri, İzmir'den gelecek takviye ekiplerle güçlendirilecek. Çeşme otoyolu girişlerinde ve eski İzmir yolu girişinde 24 saat görev yapacak olan emniyet ekipleri, Çeşme'deki yollarda ve eğlence yerlerinde denetimleri arttıracak.

"BAYRAM İÇİN OTELLER 'STOP SALE' VERDİ"

Çeşme Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkanı Yakup Demir de yaptığı yazılı açıklamada, erken seçimin yapıldığı Haziran ayı dışındaki aylarda geçen yıla göre yüzde 30'lara varan yükseliş olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Bu yükselişi ağustos ayında da görüyoruz. Hatta, bayram tatilinin 9 gün olması nedeniyle, Çeşme - Alaçatı otellerimiz ekseriyetle o döneme 'Stop- Sale' (satışları geçici olarak durdurma) vermiştir." (İzmir/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Marmara Bölgesi son 13 yılın en yağışlı Temmuz ayını geçirdi

SONRAKİ HABER

Tutuklu gazeteci Aslıhan Gençay 10 gündür tecritte

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...