02 Ağustos 2018 10:58

İngiltere Merkez Bankası faizi 25 baz puan yükseltti

İngiltere Merkez Bankası (BoE) politika faizini yüzde 0,75'e çıkardı.

Fotoğraf: Wikimedia Commens (CC BY-SA 3.0)

Paylaş

İngiltere Merkez Bankası’ndan yapılan açıklamada, Para Politikası Kurulu’nun para politikası faizini 25 baz puan artırarak yüzde 0,75'e çıkardığı belirtildi.

Açıklamada, faiz artırma kararının kurul üyelerinin oy birliği ile alındığı kaydedildi.

İngiltere Merkez Bankası, öte yandan varlık alım hedefini değiştirmeyerek 435 milyar sterlinde bıraktı.

Para Politikası Kurulu tutanaklarında, mayıs ayında yayımlanan Enflasyon Raporu’ndan bu yana İngiltere’de ekonomik görünümün kurulun beklentileri ile uyumlu şekilde şekillendiği, son verilerin bu yılın ilk çeyreğindeki aktivite düşüşünün geçici olduğunu gösterdiği belirtildi.

Bu yılın ikinci çeyreğinden itibaren toparlanmanın başladığı, istihdam piyasasının sıkılaşmaya devam ettiği vurgulanan tutanaklarda küresel talebin daha önce öngörülen potansiyel oranın üzerinde seyrettiği belirtilirken küresel finansal koşulların da elverişli olduğunun altı çizildi.

Tutanaklarda, tüketici fiyat endeksinin haziran ayında yüzde 2,4 seviyesinde gerçekleşerek halen bankanın yüzde 2,0 seviyesinde hedefinin üzerinde seyrettiği hatırlatıldı. 

Önümüzdeki dönemde enflasyona etki eden dış etkenlerin hafiflemesinin beklendiği kaydedilen tutanaklarda buna rağmen yerel fiyat artışlarının enflasyona olan etkisinin artmasının öngörüldüğü kaydedildi. (AA)

ÖNCEKİ HABER

Eyfel Kulesi çalışanlarından iş yoğunluğu grevi; ziyaretler kapatıldı

SONRAKİ HABER

Medyanın Momo balonu ya da 'Momo ne değildir?'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...