Köylüler, kendilerine 'cahil' diyen belediye başkanına yanıt verdi

Köylerinde biyokütle enerji santrali istemeyen köylüler, kendilerine 'cahil' diyen Bursa Büyükorhan Belediye Başkanı Hasan Taş'a yanıt verdi.

02 Ağustos 2018 08:28
Son Güncellenme Tarihi: 03 Ağustos 2018 06:59
Paylaş

Bursa'nın Büyükorhan ilçesine bağlı Karaağız Mahallesi'nde yaşayan köylülerin, bölgeye yapılmak istenen biyokütle enerji santraline karşı başlattığı nöbet eylemi 37. gününde sürüyor. Yurttaşlar, Büyükşehir Belediye Meclisinin onay verdiği projenin iptalini isterken Büyükorhan Belediye Başkanı Hasan Taş'ın basına yaptığı açıklama tepki topladı. Hasan Taş, 3y gündür santrale karşı yaşam alanlarını savunan köylülere "cahil" dedi.

enbursa.com adi internet sitesinde yer alan habere göre, Büyükorhan Belediye Başkanı Hasan Taş'ın bölgeye yapılması planlanan biyokütle enerji santraline dair yaptığı açıklamalar tepki topladı. AS TV muhabirinin santral projesi ve köylülerin eylemiyle ilgili sorularını yanıtlayan Taş, nöbetteki köylülerin cahil insanlar olduğunu ve galeyana getirildiklerini iddia etti. Hasan Taş, açıklamalarının devamında "Biz burada 'Biz yaptık oldu, herkes ne yaparsa yapsın' diyecek kadar özellikle kötü olmayız. Görevimiz gereği de bu uyumu sağlarız orada. İnsanların yüreği ferah olsun. Önümüzdeki hafta resmi evraklarla biz kendilerine duyuracağız, bir toplantı düzenleyeceğiz, o vatandaşlarımızı orada ziyaret edeceğiz. Şu ana kadar resmi prosedürü bekledik" ifadelerini kullandı.

KÖYLÜLER BELEDİYE BAŞKANINA YANIT VERDİ

Biyokütle enerji santraline karşı nöbet tutan köylüler, kendilerine "cahil" diyen Belediye Başkanı Hasan Taş'a yanıt verdi. Karaağız Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nden yapılan açıklamada, "Yaşananları şaşkınlıkla ve ibretle izliyoruz" denilerek Taş'ın 4 ay önce köylülere "Bu işi sonlandıracağım" sözü verdiği belirtildi.

enbursa.com adlı internet sitesinde yer alan habere göre, Karaağız Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Hasan Taş'ın kendi halkına hakaret ettiğini belirterek Taş'ı kınayan bir açıklama yayınladı.

'HALKIN DEĞİL ÖZEL ŞİRKETİN YANINDA'

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: Sayın Hasan Taş, Büyükorhan'ın seçilmiş belediye başkanıdır. Ancak onu o koltuğa oturtan insanlara 'cahil' diyor. Karaağız Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği olarak, Sayın Taş'ı kınıyor ve Belediye Başkanı'nın halkın yanında değil de bir özel şirketin yanında olmasına anlam veremiyoruz.

Sayın Taş, açıklamalarında, 'Orada insanlar ağlıyor. Niye ağlıyorsun? 'Memleket elden gidiyor.' Cumhurbaşkanımız buna müsaade eder mi?' diyor. Ancak kendisi adeta özel şirket adına sorulara cevap verip şirketi savunuyor ve kendi halkına 'cahil' diyerek hakaret edebiliyor.

TAŞ 'BU İŞİ SONLANDIRACAĞIM' DEMİŞTİ

Sayın Taş'a şunu da hatırlatmak isteriz: Bundan 4 ay önce köylüye 'Bu işi sonlandıracağım, siz istemiyorsanız olmaması için çalışacağım' demişti. Ama şimdi görüyoruz ki 'olsun' diye, büyük bir çaba gösteriyor. Buna anlam veremiyoruz. Bir belediye başkanı halkına neden eziyet eder? Şaşkınlıkla ve ibretle izliyoruz. Artık yetkililerin bu duruma 'dur' demesini istiyor ve bekliyoruz. (HABER MERKEZİ)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Kılıçdaroğlu, Enis Berberoğlu'nun eşi Oya Berberoğlu'yu ziyaret etti

SONRAKİ HABER

Kapatılan Karşı gazetesi ile ilgili 5 kişiye yakalama kararı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...