07 Eylül 2012 09:42

CEHA’da yandaş sendika girişimi

YAKLAŞIK 2 yıldır DİSK’e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikasının örgütlenme faaliyeti yürüttüğü Kayseri’deki CEHA Büro Mobilyalarında, Hak-İş ya da Türk-İş’ten sendikalar ile patron temsilcilerinin görüştüğü iddia edildi.Boruhane bölümünden bazı işçilerin Çelik-İş ya

CEHA’da yandaş sendika girişimi
Paylaş

YAKLAŞIK 2 yıldır DİSK’e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikasının örgütlenme faaliyeti yürüttüğü Kayseri’deki CEHA Büro Mobilyalarında, Hak-İş ya da Türk-İş’ten sendikalar ile patron temsilcilerinin görüştüğü iddia edildi.
Boruhane bölümünden bazı işçilerin Çelik-İş ya da Türk Metal Sendikasına götürüldüklerini söyleyen işçiler, özellikle fabrika müdürü ve boruhanenin şefinin bu işi örgütlediklerinden şüphelendiklerini aktardılar.
Aylardır Birleşik Metal-İş’in çoğunluk tespit yazısını resmi olarak beklediği bilinen CEHA’da işçiler de; “Bu kadar emek verdik, baskılar oluyor ve direniyoruz, birçok arkadaşımız işten atıldı. Kimseye bu işyerine Birleşik Metal-İş dışında girmeye izin yok” diyerek tepkilerini dile getirdiler.
Bayram ikramiyeleri ve zamlarda problem yaşandığını aktaran işçiler, tüm işçilerin Birleşik Metal-İş’e üye olmaları gerektiğini söyleyerek patronun ve temsilcilerinin getirdiği sendikadan hayır çıkmayacağını belirterek; “Olsa olsa işçilerin ekmeğinden olması için çabalayan şer güçlerdir bunlar” dediler.
Tüm işçi arkadaşlarına çağrı yapan işyeri komitesinden işçiler de bu girişimlere izin vermeyeceklerini, ne gerekiyorsa onu yapacaklarını söyleyerek, mücadele edeceklerini ve sendikaları, yetkiyi alana kadar birlikte olacaklarını ifade ettiler.
Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız Hak-İş’e bağlı Çelik-İş Kayseri Şube Başkanı Celaattin Korkmazyürek, iddiayı yalanladı. “Biz işçiler adına faaliyet gösteren kuruluş olarak işçilerin örgütsüz kalmasındansa başka bir sendikaya gitmesinden mutluluk duyarız” diyen Korkmazyürek, şuan gündemlerinde böyle bir şey olmadığını ifade etti. Korkmazyürek “Biz öyle bir örgütlenme içine gireceksek bile işçilerin tabandan istemeleri ile bunu yaparız. Bunun için de diğer sendikanın yetkisiz kalması gerekir” dedi. Şube binasını aradığımız Türk Metal Kayseri Şube Başkanı Ali Gökkaya’ya ise hem şubeden hem de özel telefonundan ulaşamadık. (Kayseri/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İşten atılan işçiler belediyeye yürüdü

SONRAKİ HABER

Kemal 41 gündür kayıp

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...