02 Ağustos 2018 06:40

AYM'den Enis Berberoğlu'nun başvurusuna ret

MİT TIR'ları davasında tutuklu bulunan CHP Milletvekili Enis Berberoğlu'nun Anayasa Mahkemesi'ne yaptığı başvuruda ret kararı çıktı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

MİT TIR’larına ilişkin belgeleri kamuoyuna sunduğu gerekçesiyle tutuklu bulunan CHPİstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun kişi hürriyeti ve güvenliği hakkı ile seçilme hakkının ihlal edildiği yönündeki iddialarla Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) yaptığı başvuruda ret kararı çıktı.

Cumhuriyet’in haberine göre; CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun "Tutuklanması hakkındaki kararın hukuki olmaması gerekçesiyle kişi hürriyeti ve güvenliği hakkının ihlali" ve "Milletvekilliği görevini yerine getiremediği gerekçesiyle seçilme hakkının ihlal edildiği" iddialarıyla Anayasa Mahkemesi’ne yaptığı bireysel başvuruda karar çıktı. Mahkeme, Berberoğlu’nun her iki iddiasını da ‘açıkça dayanaktan yoksun olması’ nedeniyle kabul edilemez buldu.

'DAYANAKTAN YOKSUN IDDIALAR...'

Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, AYM’nin 18 Temmuz 2018 tarihinde yaptığı toplantıda, Berberoğlu’nun kişi hürriyeti ve güvenliği hakkının ihlal edildiğine ilişkin iddiası hakkında, “Başvurucunun mahkumiyet ile birlikte verilen tutuklama kararı üzerine tutulması yönünden bir ihlalin olmadığı açık olduğundan, başvurunun bu kısmının açıkça dayanaktan yoksun olması nedeniyle kabul edilemez olduğuna karar verilmesi gerekir” değerlendirmesinde bulunuldu.

Berberoğlu’nun milletvekilliği görevini yerine getirememesi nedeniyle bulunduğu seçilme hakkının ihlal edildiği yönündeki iddiası da açıkça dayanaktan yoksun olması nedeniyle kabul edilemez bulundu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Dere yatağındaki ruhsatsız binanın sahibi: Sel nedeni bina değil köprü

SONRAKİ HABER

İzmir'de taksi ücretleri zamlandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...