01 Ağustos 2018 18:40

Kekilli: Türkiye kökenli olduğum için Almanya'da daha az rol aldım

Oyuncu Sibel Kekilli, 'Türkiye kökenli olmam nedeniyle Almanya'da daha az ve daha farklı roller aldığımdan eminim' açıklaması yaptı.

Fotoğraf: sibelkekilli/Instagram

Paylaş

Almanya'daki ırkçılık tartışmalarına katılan oyuncu Sibel Kekill, Türkiye kökenli olduğu için Almanya'da daha az rol aldığını söyledi. Çocukluğundan itibaren ırkçılıkla karşı karşıya kaldığını belirten Kekilli, "Göçmen kökenli kişiler oyuncu olarak eşit şansa sahip değil. Aynı oranda iyi olmanız kesinlikle yetmiyor" dedi.

DW Türkçe'nin Die Welt'ten aktardığı habere göre Kekilli, "Türkiye kökenli olmam nedeniyle daha az ve daha farklı roller aldığımdan eminim" diye konuştu.

Kekilli, kendisinden beklentinin bir Türkü oynadığı roller olduğunu ve aksi durumda medya yöneticilerinin rahatsızlık duyduklarını belirtti. Ünlü oyuncu bir yönetmenin kendisine verilen başrolü ırkçı gerekçelerle yeniden kendisinden geri çektiği bir durumla karşılaştığını da ifade etti.

Sibel Kekilli, "Türkler için fazla Alman, Almanlar için ise yeteri kadar Alman değilim" diyerek insanların sistematik şekilde gruplandırılmasının artık bir son bulmasını dilediğini söyledi.

TARTIŞMA MEZUT ÖZİL İLE BAŞLAMIŞTI

Alman Milli Futbol Takımı'nda forma giyen Mesut Özil'in 24 Haziran seçimleri öncesi Londra'da Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ile çektirdiği fotoğrafların yayınlanması Almanya'da kamuoyunda ve siyasiler arasında tartışmaya yol açmıştı. Özil'in Rusya'daki Dünya Kupası'na götürülmemesi talep edilmişti.

Mesut Özil Almanya'nın Dünya Kupası'nda elenmesinden haftalar sonra Milli Takım'dan ayrıldığı yönünde sosyal medya hesabından bir açıklama yayınlamış ve Almanya Futbol Fedarasyonu Başkanı Reinhard Grindel'in kendisine yönelik ırkçı söylemleri olduğunu iddia etmişti. İddia sonrası tartışmanın seyiri Almanya'da göçmen kökenlilere dair ayrımcılık ve ırkçılık üzerine yönünde değişmişti. (HABER MERKEZİ)

Mithat Fabian Sözmen yazdı: İki milliyetçiliğin arasında Mesut Özil

ÖNCEKİ HABER

Zimbabve'de seçim sonrası gösterilerde ölenlerin sayısı 6'ya yükseldi

SONRAKİ HABER

Uçak kazasından sağ çıkmamız ne kadar olası?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...