01 Ağustos 2018 16:25

İsveç'te Çocuk Kanser Fonu'nu dolandırdılar

İsveç'te Çocuk Kanser Fonu, yardım toplamakla görevlendirdiği şirket tarafından 11 milyon kron dolandırdı.

Çocuk Kanser Fonu logosu

Paylaş

Çocuk kanseri konusunda araştırmalar yapan ve kanserli çocuklara yardım eden Çocuk Kanser Fonu'nun (Barncanserfonden) yardım toplamakla görevlendirdiği şirket, fonu 11 milyon kron dolandırdı.

1994 yılında kurulan Dernek Desteği (Fröneningsstöd) adlı şirket, vakıf, şirket ve derneklere bağış kampanyaları düzenlemelerinde ve para toplamalarında yardımcı oluyor. Bunun karşılığında belirli bir ücret alıyor.

Kanser Çocuk Fonu, şirketin topladığı paralardan 11 milyon kronu fona aktarmadığını fark etti. 13 Temmuz günü şirkete yazılı bir bildirimde bulunarak parayı fonun hesabına yatırmasını istedi. Bu gerçekleşmeyince de durumu polise bildirdi ve şirketle yaptığı sözleşmeyi feshetti.

Dernek Desteği, söz konusu parayı ödemek yerine İcra Dairesi'ne başvurarak iflasını istedi.

Yazılı bir açıklama yapan Çocuk Kenser Fonu Genel Sekreteri Isabella Ducellier, ”Olanları çok ciddi görüyoruz. Muhasebeci, avukat bürosu ve ilgili kurumlarla birlikte paranın yerine ulaşması için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Paraların yerine ulaşmamasından hem Çocuk Kanser Fonu hem de yardımda bulunan şirketler en fazla da kansere yakalanan çocuklar zarar görüyor” dedi.

İsveç Haber Ajansı TT'nin konu hakkında bilgisine başvurduğu Dernek Desteği şirketinin Genel Müdürü ”Şu anda konuşma imkanım yok” diyerek konu hakkında açıklama yapmaktan kaçındı. (Stockholm/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Artvin'de mahsur kalan 4 madenci kurtarıldı

SONRAKİ HABER

Destici: Terörle mücadelede her yolun meşru olduğu safhadayız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...