01 Ağustos 2018 12:24

Göç İdaresi aynı anda yüzlerce Suriyeliye kimlik randevusu verdi

Göç İdaresi İzmir Müdürlüğü'nün aynı anda yüzlerce Suriyeli mülteciye kimlik yenileme randevusu vermesi, bina önünde yoğunluk yaşanmasına neden oldu.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Göç İdaresi İzmir Müdürlüğü'nün aynı anda yüzlerce Suriyeli mülteciye kimlik yenileme için randevu vermesinden dolayı bina önünde yoğunluk yaşandı. Suriyeli mülteciler saatlerce sıcak havada kimliklerinin değişmesini bekledi.

Geçici koruma statüsünün verdiği haklardan faydalanabilmek için 98 ile başlayan kimlikleri 99 ile başlayan kimlikle değiştirmek zorunda olan Suriyeli mülteciler, bu sabah erken saatlerden itibaren Konak'taki Göç İdaresi İzmir İl Müdürlüğü önüne geldi.

İnternet üzerinden yapılan başvuru sonucunda aynı anda yüzlerce Suriyeli mülteciye randevu verilmesinden dolayı bina önünde yoğunluk yaşandı. Sabah 7'den itibaren Göç İdaresinin önüne gelen Suriyeli mülteciler saat 9'dan itibarıyla kendilerine sıra numarası verilmesini bekledi. Ancak yoğunluktan dolayı izdiham yaşandı. Öte yandan Göç İdaresi Müdürlüğü bürokratları oluşan izdihamı engellemek için çözümü polis çağırmakta buldu. Bina önünde gelen çevik kuvvet ekibi zor kullanarak Suriyeli mültecileri sıraya sokmaya çalıştı.

Çalıştıkları işyerlerinden bir kez daha izin almaları çok zor olan Suriyeli mülteciler, kimlik işlemlerini erteleyemedi. Sabah saatlerinde başlayan yoğunluk öğleden sonraya kadar sürdü; kadın, çocuk Suriyeli mülteciler saatlerce bekleyişini sürdürdü. Konuştuğumuz Suriyeli mülteciler aynı güne bu kadar randevu verilmesine ve Göç İdaresinin başka bir şubesinin olmamasına tepki gösterdiler. (İzmir/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Çavuşoğlu, Pompeo ile telefonda görüştü

SONRAKİ HABER

Hamile tutukluları tahliye etmeyen hakim ve savcılar şikayet edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa