01 Ağustos 2018 09:41

TÜSİAD’dan seçim sonrası başkanlık sistemi övgüsü

Seçim öncesi eleştirdiği başkanlık sistemine ilişkin olumlu mesajlar veren TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik, hükümetten vergi reformu istedi.


Fotoğraf: AA

Paylaş

Seçim öncesi başkanlık sistemine ilişkin kaygı ve eleştirilerini sıralayan TÜSİAD, seçimin ardından başkanlık sisteminin ‘faydalarını’ sıralamaya başladı. Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik, AA Finans Masası canlı yayın konuğu oldu. Gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Bilecik, başkanlık sisteminin en önemli özelliğinin hız olacağını söyledi:
“Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin en önemli özelliğinin hız olacağını düşünüyorum.”

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın açıklamalarını da olumlu karşılayan Bilecik, “Sayın Bakan son derece önemli mesajlar verdi, samimi mesajlarından büyük memnuniyet duyduk. Faizlerin yüksek olması yatırım iştahını geride bıraktırıyor” ifadelerini kullandı.

‘ENFLASYON DHA BÜYÜK SORUN’

Patronlar açısından döviz kuru ve faiz seviyesinden ziyade enflasyonun daha büyük bir sorun olduğunu dile getiren Bilecik, “Ekonominin daha dengeli büyümesine ihtiyacımız var. Vergisel düzenlemelerimiz bir miktar karışık. Kökten bir vergi reformu çalışması gerekiyor. Daha sade ve basit olmalı. Biz bu yıl büyümenin yüzde 4'lerin kati suretle altında olmayacağını düşünüyoruz” diyerek hükümetten taleplerini de sıraladı.

MÜSİAD DA VERGİ DÜZENLEMESİ İSTEMİŞTİ

Hükümete yakınlığıyla bilinen MÜSİAD’ın Başkanı Abdurrahman Kaan da geçtiğimiz gün AA Finans Masası’na konuk olmuştu. Başkanlık sistemi ve Bakan Berat Albayrak’a ilişkin olumlu mesajlar veren Kaan da hükümetin mevcut ekonomi politikalarına destek vererek vergi sistemine ilişkin düzenleme istemişti. (AA)

ÖNCEKİ HABER

Üniversite adaylarının Google'da en çok aradığı üniversite ve bölümler

SONRAKİ HABER

Flormar işçileri: Herkes sesimizi duydu, bir tek iktidar duymadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...