Arabayla ıslattıkları yaşlı adamı darbeden 2 kişiden biri tutuklandı

Samsun’da araçla geçerken üzerine su sıçrattıkları yaşlı adamı döven 2 kişiden biri tutuklandı.

01 Ağustos 2018 07:19
Son Güncellenme Tarihi: 02 Ağustos 2018 20:00
Paylaş

Samsun'un Bafra ilçesinde araçla yanından geçerken üzerine su sıçrattıkları 70 yaşındaki Sebahattin Yılmaz'ı darbeden şüphelilerden biri tutuklandı, diğeri adli kontrol uygulamasıyla salıverildi.

Bafra Cumhuriyet Başsavcılığınca, Yılmaz'ın darbedilmesiyle ilgili kamera görüntülerinin basında yer almasının ardından haklarında yeniden gözaltı kararı verilen ve Eskişehir'de yakalanan Çağatay Y.D. ile Ankara Adliyesine teslim olan Cemal İ'nin, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla ifadeleri alındı.

Şüpheliler, mağdur Yılmaz'a karşı iştirak halinde, "beden ve ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye yönelik kasten yaralama" suçundan tutuklanmaları talebiyle Bafra Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.

Yaralama olayını fiilen gerçekleştiren Cemal İ, üzerine atılı suçtan tutuklandı, şüpheli Çağatay Y.D. hakkında ise adli kontrol tedbirine karar verildi.

Öte yandan, Cemal İ'nin ifadesinde, olayın ardından çağrılmaları üzerine Bafra'da jandarmaya giderek ifade verdiklerini belirterek, "Jandarmaya gittiğimizde olayın görüntüleri jandarmanın elinde yoktu. Bizden sadece, hastaneden gelen adli rapora göre şahsın darbedildiğini belirterek beyanlarımızı aldılar. Bizi aracın plakasından tespit etmiş olabilirler. İfade verdikten sonra evime gittim." dediği öğrenildi.

Mağdur Sebahattin Yılmaz ise gazetecilere yaptığı açıklamada, kendisini darbettiğini söylediği iki zanlıdan Çağatay Y.D'nin serbest bırakılmasına tepki gösterdi.

Zanlı Çağatay Y.D'nin de tutuklanması gerektiğini anlatan Yılmaz, "Her ikisinin de tutuklanması lazım. Bizi Çağatay Y.D. ayırmıyordu, bir yandan ayırıyor, bir yandan aşağıdan tekme atıyordu. Ben o kadar duygusuz insan değilim ama o da bu işe karıştığı için onun tutuklanmasını istiyorum." dedi.

Yılmaz, "Darp olayının ardından şahısların yakalanması ve birinin tutuklanması da sevindiricidir. Allah razı olsun ama diğerinin de tutuklanması gerekirdi." ifadesini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Bafra'nın Çetinkaya Mahallesi'nde, 24 Temmuz'da, Samsun-Sinop karayolu servis yolunda su birikintisinden geçen aracın ıslatması üzerine Sebahattin Yılmaz duruma tepki göstermiş, araçtan inen kişi yaşlı adamı darbettikten sonra otomobili kullanan arkadaşının müdahalesiyle olay yerinden uzaklaşmıştı.

Durumun jandarmaya bildirilmesinin ardından gözaltına alınan iki şüpheli ifadeleri sonrası serbest bırakılmış, olay anı çevredeki iş yerinin güvenlik kamerasınca kaydedilmişti.

Kamera görüntülerinin yayımlanmasının ardından Bafra Cumhuriyet Başsavcılığınca şüpheliler hakkında yeniden gözaltı kararı verilmişti. (Samsun/AA)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

CHP’li Tanal’dan hayvana şiddete hapis cezası teklifi

SONRAKİ HABER

Danimarka'da burka ve peçe yasağı yürürlükte

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...