03 Ağustos 2018 18:00
Son Güncellenme Tarihi: 03 Ağustos 2018 18:04

Avukat Can Tombul tutuklandı

Ezilenlerin Hukuk Bürosu (EHB) avukatlarından Can Tombul 'örgüt üyeliği' suçlamasıyla tutuklandı.

Fotoğraf: MA

Paylaş

İstanbul Kadıköy’de 31 Ağustos Salı günü akşam saatlerinde gözaltına alınan, 4 gün gözaltında tutulduktan sonra İstanbul Adliyesi’ne çıkarılan Avukat Can Tombul tutuklandı.

Ezilenlerin Hukuk Bürosu (EHB) avukatlarından Can Tombul 4 günlük gözaltının ardından çıkarıldığı İstanbul Adliyesinde ifadesi alınmadan Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi. Can Tombul, sorgusunun ardından “kaçma şüphesi” olduğu gerekçesiyle örgüt üyeliği suçundan tutuklandı. Delil olarak ise 2013 ve 2015 yıllarında katılmış olduğu iki cenaze töreni ve tanık beyanı gösterildi..

Avukat Can Tombul, geçtiğimiz Ocak ayında da Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında gözaltına alınmış, 7 gün gözaltında tutulan Tombul, savcılık ifadesi sonrasında serbest bırakılmıştı.

Ezilenlerin Hukuk Bürosu tarafından yapılan açcıklamada tutuklamaya tepki gösterilerek; “Büromuza dönük bu saldırılar ne ilktir ne de son olacaktır, biliyoruz. Bunun bilinciyle büro çalışanları nerede ve ne biçimde olursa olsun, hapishanede ya da dışarıda, ezilenlerin safında olmaya, O’nların savunmanlığına devam edecektir” denildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İsveç’te kuraklık nedeniyle çiftçilere 1,2 milyar kronluk destek

SONRAKİ HABER

LeBron James, yoksul çocuklar için okul açtı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...