31 Temmuz 2018 18:40

Yüzüklerin Efendisi dizisinin senaryosunu Star Trek 4 ekibi yazacak

Amazon Studios’un yapımcılığında yayınlanacak Yüzüklerin Efendisi dizisinin senaryosunu JD Payne ve Patrick McKay ikilisi yazacak.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

JRR Tolkien’in yarattığı Orta Dünya'nın sevenlerinin heyecanla beklediği Yüzüklerin Efendisi dizisinin senaristleri belli oldu.

Amazon Studios’un yapıma yaklaşık 1 milyar dolar bütçe ayırması nedeniyle şimdiden 'dünyanın en pahalı dizisi' olarak anılan projenin senaryo sürecini JD Payne ve Patrick McKay ikilisi yönetecek. Amazon Studios’un başındaki isim olan Jennifer Salke'nin duyurduğu ikili şu an 2019’da vizyona girecek olan ve ismi henüz kesinlik kazanmayan Star Trek 4’ün ekibinde çalışmaya devam ediyor. Aynı ikili daha önce 2019’da yayınlanacak 'Jungle Cruise' filminin de yazarlığını yapmıştı.

Ancak ikilinin şimdiye kadar vizyona girmiş ve beğeni kazanmış bir projede yer almaması Orta Dünya sevenlerini endişelendiriyor.

Öte yandan dizinin üretim sürecinde Tolkien Vakfı ile kuvvetli fikir alışverişinde bulunulacağının açıklanması umut aşılıyor.

İkilinin, dizide yer alacaklarının açıklanmasının ardından, “JRR Tolkien’in yarattığı bu zengin dünya, görkem ve yürek, bilgelik ve karmaşıklık ile dolu. Bu efsaneyi Amazon ile birlikte hayata geçireceğimiz için inanılmaz heyecanlıyız. Shire’den büyük bir sorumlulukla hayatının macerasına doğru yola çıkan Frodo gibi hissediyoruz” açıklaması yaptığı bildirildi.

Amazon, Yüzüklerin Efendisi’nin romanlarından uyarlanacak televizyon dizinin haklarını almak için yapılan müzakerelerde 250 milyon dolar ödeyerek galip gelmişti. Aragorn'un gençlik yıllarının aktarılacağı düşünülen dizinin 2021 yılında izleyici karşısına çıkması bekleniyor. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kara Havacılık Okul Komutanlığı Ankara’dan Isparta’ya taşınıyor

SONRAKİ HABER

İsveç’te kuraklık nedeniyle çiftçilere 1,2 milyar kronluk destek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...