31 Temmuz 2018 18:09

İran'dan Trump'ın görüşme talebine resmi yanıt

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Kasımi'den 'Ön koşulsuz görüşmeye hazırım' diyen Trump'a yanıt: Müzakere yapmak için bazı şartlar gerekiyor.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi (Fotoğraf: DHA)

Paylaş

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'yle ön koşulsuz görüşmeye hazır olduğunu açıklayan ABD Başkanı Donald Trump'a, İran'dan resmi yanıt geldi.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, yazılı açıklama yaparak "Müzakere yapmak için bazı şartlar gerekiyor, Sayın Trump ve ABD yetkililerinin konuşma ve davranışlarında şimdiye kadar bunu göremedik" ifadelerini kullandı.

İranlı Sözcü açıklamasında şu ifadelere yer verdi: ABD Hazine Bakanlığı yetkilileri ülke ülke gezip İran'la ticaret yapılmaması için bu ülkelere baskı uygularken Trump, sözlerinin gerçek bir iradeden kaynaklandığını ve halkı aldatmaya yönelik olmadığını İran halkına nasıl kanıtlayabilir? İran İslam Cumhuriyeti, pratikte mantık ve diyalogdan yana olduğunu, verdiği taahhüdün arkasında olduğunu kanıtlamıştır. Acaba uluslararası tüm kuralları çiğneyip herhangi bir gerekçe olmadan İran'la yaptığı nükleer anlaşmadan ayrılan ABD bunu nasıl kanıtlayacak?

Müzakere için uluslararası yükümlülüklere bağlılık ve karşılıklı saygıya ihtiyaç olduğunu da söyleyen Kasımi, ambargo ve baskının bunun tam tersi olduğunu vurguladı. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

'Batman sınırları 'Yarasa Adam' logosu olsun' kampanyasına 13 bin imza

SONRAKİ HABER

Ceylan Özgül, Adnan Oktar'ın kardeşinden şikayetçi oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...