31 Temmuz 2018 13:35

Kıbrıslı 2 gazeteci ifadeye çağrıldı

Erdoğan'ın ‘Ahlaksızca yayın yapmakla’ suçladığı Afrika gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Şener Levent ile bir muhabiri ifadeye çağrıldı.

Fotoğraf: Şener Levent/Facebook

Paylaş

Türkiye’nin Afrin operasyonuyla ilgili yayınlarından dolayı Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından ‘Ahlaksızca yayın yapmakla’ suçlanan ve sonrasında Lefkoşa’daki ofisi saldırıya uğrayan Afrika gazetesi ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Ankara’da Cumhuriyet Savcılığının başlattığı iki ayrı dava çerçevesinde, KKTC polisinin de devreye girmesiyle beraber, gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Şener Levent ile bir muhabiri ifadeye çağrıldı.

Bu gelişme Kıbrıs’ta “İki gazeteci Türkiye’ye iade edilir mi?” sorusunu gündeme getirirken, Afrika’nın Yayın Yönetmeni Levent, KKTC vatandaşlarının ifadeye çağrılmasının Kıbrıs açısından bir ilk olduğuna’ işaret etti.

Gazete Duvar’a konuşan Levent, Lefkoşa’da iki polisin iki gazetecinin ifadesini almak için Afrika’nın kapısını çaldığı bilgisini verdi. Buna göre, polis iki Kıbrıslı gazeteciden savunma talep etti. Gazeteciler ise şu yanıtı verdi: “Savunma yapmak için bir neden yok. Suçlu değiliz. Bu durumda savunma gereksiz. Davaları reddediyoruz.”

 “Ankara’ya gitmeyeceğiz” diyen Şener, şu tepkiyi gösterdi: “Karar gıyabımızda verilecek. KKTC vatandaşlarının yabancı ülkelere iadesi için yasa bulunmuyor. FETÖ meselesinde de yüksek mahkeme bu duruma işaret etmişti.”

Afrika gazetesine Ankara’da iki dava açıldığı belirtiliyor. Buna göre ilk dava, gazetenin 21 Ocak 2018’de Afrin harekatını ‘Türkiye’nin ikinci işgal hareketi’ diye niteleyen manşetiyle ilgili. İkinci dava ise Levent’in 1 Şubat tarihinde kaleme aldığı, ‘Zorba The Cypriot’ başlıklı köşe yazısı ile ilgili. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Dışişleri Bakanlığı: 11. Astana toplantısı kasım ayında yapılacak

SONRAKİ HABER

Üniversiteyi kazandığını öğrendiği gün iş cinayetine kurban gitti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...