31 Temmuz 2018 12:55
Son Güncellenme Tarihi: 03 Ağustos 2018 08:06

‘Şeriatta haram olan, tarikatta helaldir’ diyerek istismar etti

Konya'da aralarında çocukların da olduğu 5 kişiyi istismar ettiği suçlamasıyla tutuklu yargılanan tarikat liderine dair bir istismar suçlaması daha.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Konya'da, 5 erkek müridine cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklu yargılanan 65 yaşındaki tarikat şeyhi S.I. hakkında bir müridi polise başvurup şikayette bulundu. İsmi açıklanmayan 20 yaşlarındaki kişi, S.I.’nın kendisine sürekli tacizde bulunduğunu ileri sürdü.

​​Başbakanlık İletişim Merkezine 2018 yılı başlarında şikayette bulunan bir kişi, sohbetlerine katıldığı tarikatın kendisini 'sözde halife' olarak tanıtan şeyhinin erkek müritlerine cinsel istismarda bulunduğunu söyledi. Bunun üzerine başlatılan soruşturma kapsamında S.I, 2008 ve 2017 yılları arasında 17 ve 22 yaşları arasındaki 5 erkek müridine cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklandı. Müritlerini kandırıp cinsel istismarda bulunduğu ileri sürülen S.I, 70 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmaya başladı. Bazı kişilere yönelik birden fazla cinsel istismar olması nedeniyle bu cezanın da suç oranına göre artırılması talep edildi. S.I, 1'inci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada suçlamaları kabul etmedi.

Tutuklu yargılanan S.I. hakkında 'cinsel istismar' haberlerinin basında yer alması üzerine 20 yaşlarında bir erkek müridinin de polise başvurup S.I.'nın kendisini sürekli dudaklarından öperek tacizde bulunduğu iddiasıyla şikayette bulunduğu belirtildi.

MÜRİDLERİNE MANEVİ RÜTBE ALACAKLARINI SÖYLEMİŞ

Hürriyet’te yer alan habere göre mağdurlar, ifadelerinde S.I’nın kendilerine dini sohbetler sırasında zikir çektirdiği, yalnız kaldıkları ya da dergah olarak kullandıkları yeri temizledikleri sırada da "Şeriatta haram olan, tarikatta helaldir’ diyerek istismarda bulunduğunu anlattı.

S.I.’nın ayrıca, mağdurlara, “Bu bir rahman durumudur. Bu durumu bilmeyen kişilere anlatmaman gerekir, bana itaat ettiğin zaman manevi olarak rütbe alıp ilerleyeceksin” diyerek istismar edilenleri susturmaya çalıştığı iddia edildi.

Mağdurlar, ifadelerinde dini bilgilerinin zayıf olmasından kaynaklı istismara karşı koyamadıklarını söylerken bazıları S.I’nın tecavüze kalkıştığını da belirtti. Ayrıca yapılan aramada, S.I’nın bilgisayarında hayvan istismarına ilişkin görüntüler bulundu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

AVM işçisinin rutin bir günü: Çocuğunuz hastayken gülümsemek ne kötü

SONRAKİ HABER

Suriye’de diyalog aşaması mı?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...