31 Temmuz 2018 11:18

WhatsApp’a konferans, dinamik çıkartma ve metinle emoji arama geliyor

WhatsApp'a önümüzdeki günlerde yayınlanacak güncellemelerle konferans görüşme, dinamik çıkartma ve metinle emoji arama özellikleri geliyor.

WhatsApp logosu

Paylaş

Günlük aktif kullanıcı sayısı 1 milyarı aşan WhatsApp'a 3 yeni özellik geliyor. Önümüzdeki günlerde yayınlanacak güncellemelerle konferans arama, dinamik çıkartma ve kelime ile emoji arama özellikleri kullanıcıların hizmetine sunulacak.

Geçtiğimiz aylarda, günlük aktif kullanıcı sayısı 1 milyarı aşan WhatsApp, uygulamaya 3 yeni özellik eklemeye hazırlanıyor.

KONFERANS GÖRÜŞME ÖZELLİĞİ

WhatsApp çoklu görüşme özelliğini uygulamaya eklemek için kolları sıvadı. Şirket, bu sayede kullanıcıların çoklu iletişim ihtiyacını karşılamak için alternatif uygulamalara veya standart konferans aramasına yönelmesini engellemek istiyor.

İlerleyen günlerde WhatsApp kullanıcıları, dahil oldukları grupta sesli konferans görüşme gerçekleştirebilecek.

DİNAMİK ÇIKARTMALAR

 

Geçtiğimiz aylarda Instagram’a gelen bir özelik WhatsApp'a da ekleniyor. Dinamik çıkartmalar ile birlikte, Instagram hikayelerindeki gibi, WhatsApp durumunda veya karşı tarafa gönderilecek fotoğraflarda "farklı" içerikler üretilebiliyor.

METİNLE EMOJİ ARAMA

WhatsApp sohbetlerinde her gün milyarlarca emoji gönderiliyor. Ancak emoji çeşitleri her geçen gün artıyor ve çoğu zaman aranan ifade bulunamıyor. Pratiklik için artık iki nokta üst üste koyarak emoji arama özelliği geliyor. Örneğin ‘:monkey' yazıldığı takdirde maymun ile ilgili emojiler gösteriliyor. (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Hindistan'da geçim sıkıntısı çeken 7 kişilik aile topluca intihar etti

SONRAKİ HABER

Sierra Leone'de yeni bir tür Ebola virüsü keşfedildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...