01 Ağustos 2018 18:56
Son Güncellenme Tarihi: 01 Ağustos 2018 19:00

Fenerbahçe, Cagliari'yi 2-1 yendi

Fenerbahçe, Benfica ile oynayacağı maç öncesinde son hazırlık mücadelesini Cagliari ile yaptı ve sahadan 2-1 galip ayrıldı.

Fotoğraf: Metin Pala/AA

Paylaş

Fenerbahçe Futbol Takımı, hazırlık maçında bugün İtalya'nın Cagliari ekibiyle karşı karşıya geldi. Ülker Stadı'ndaki maçı sarı-lacivertliler 2-1 kazandı. Golleri 51 ve 57'de Alper Potuk atarken, deplasman takımının tek sayısı 68'de Marco Sau'dan geldi.

Teknik Direktör Philipp Cocu, Cagliari karşısında kalede Volkan Demirel'e şans verirken, defans hattı Mauricio Isla, Roman Neustaedter, Martin Skrtel ve Hasan Ali Kaldırım'dan oluştu. Orta sahada Benfica maçında cezası sebebiyle forma giyemeyecek Josef de Souza'yı görevlendiren Cocu, hazırlık maçlarında büyük beğeni toplayan Eljif Elmas'ı da Brezilyalı futbolcunun yanında oynattı.

Takımını sahaya 4-2-3-1 sistemiyle süren Cocu, forvette Alper Potuk'a görev verirken, arkasındaki üçlüyü Mathieu Valbuena, Giuliano ve yeni transfer Andre Ayew'den oluşturdu.

ANDRE AYEW İLK 11'DE

Fenerbahçe'nin yeni transferi Andre Ayew, sarı-lacivertli formayla ilk maçına Cagliari karşısında çıktı.

Teknik direktör Phillip Cocu, ilk 11'de görevlendirdiği Ganalı futbolcuyu, hücum hattının sağında görevlendirdi.

6 EKSİK

Fenerbahçe, Cagliari karşısında 6 oyuncusundan yoksun sahaya çıktı.

Uzun süreki sakatlıkları bulunan Aatıf Chahechouhe, Roberto Soldado ve İsmail Köybaşı'nın yanı sıra, ağrıları bulunan Mehmet Topal ve Salih Uçan da kadroda yer almadı.

Fenerbahçe'de Cagliari karşısında yeni transferlerden tek bir isim kadroda bulunmadı.

Teknik direktör Phillip Cocu, Andre Ayew'i ilk 11'de görevlendirirken, Barış Alıcı ve Ferdi Kadıoğlu maça yedek kulübesinde başladı.

Cocu, Berke Özer'e ise Cagliari maçının 23 kişilik kadrosunda görevlendirmedi.

ALİ KOÇ ÖĞRENCİ TRİBÜNÜNDE

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, maçı öğrenci tribününde izledi.

Karşılaşma öncesinde öğrenci tribünün bulunduğu bölüme giden Ali Koç, taraftarların arasına girdi.

Sarı-lacivertli taraftarların yoğun ilgi gösterdiği başkan Koç, daha sonra güvenlik eşliğinde maçı izleyeceği bölüme çıktı.

FENERBAHÇE'NİN HAZIRLIK KAMPI

Yeni sezon öncesinde ilk hazırlık maçını İstanbul'da, Spor Toto 1. Lig ekiplerinden İstanbulspor ile oynayan Fenerbahçe, ardından kamp çalışmaları için İsviçre'nin Lozan kentine gitti. 

İsviçre kampında Lozan ve Fulham takımlarıyla özel maçta karşılaşan sarı-lacivertliler, bu sezon Kadıköy'de taraftarı önüne ise ilk kez Feyenoord mücadelesinde çıktı. Hollanda temsilcisiyle hazırlık maçında 3-3 berabere kalan Fenerbahçe, daha sonra İzmir'de 4 günlük bir kamp süreci geçirdi. Bu süreçte Spor Toto 1. Lig ekiplerinden Altınordu ile karşılaşan Fenerbahçe, ardından İstanbul'a dönerek çalışmalarını sürdürdü.

UEFA Şampiyonlar Ligi'ne katılma mücadelesine 3. ön eleme turundan başlayacak sarı-lacivertliler, Portekiz'in Benfica takımıyla play-off'a yükselebilmek için 2 karşılaşma oynayacak. Yeni sezonda ilk resmi maçını bu organizasyonda 7 Ağustos Salı günü yapacak Fenerbahçe, rövanşa ise 14 Ağustos Salı günü çıkacak.

Sarı-lacivertliler, Süper Lig'de bu sezon ilk maçını ise 11 Ağustos Cumartesi günü Bursaspor ile yapacak. (İstanbul/AA)

ÖNCEKİ HABER

Yılan avlayan şahini, başına kürekle vurarak öldürdü

SONRAKİ HABER

Tilkinin ısırdığı köpek kuduz çıktı, köy karantinaya alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...