31 Temmuz 2018 07:51

Barış Yarkadaş: 632 delegenin imzası İnce’de

CHP'de olağanüstü kurultay için ne kadar imza toplandığına dair resmi bir açıklama yapılmazken Barış Yarkadaş 632 imzanın İnce'de olduğunu iddia etti.

Fotoğraf: CHP

Paylaş

CHP PM Üyesi Barış Yarkadaş olağanüstü kurultay için muhaliflerin topladığı 632 imzanın Muharrem İnce’nin Hoşdere’deki ofisine teslim edildiğini iddia etti.

CHP’de 24 Haziran’da yapılan cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimleri sonrası başlayan olağanüstü kurultay tartışmasında dün delegeler son imzalarını verdi. Seçimli kurultay için toplanan imzaların bir hafta içinde genel merkeze sunulması gerekiyor.

Kaç imza toplandığına ilişkin açıklama yapılmazken, CHP Parti Meclisi (PM) üyesi ve eski milletvekili Barış Yarkadaş, 632 delegenin ıslak imzalı mektubunun toplanarak Muharrem İnce’nin Hoşdere’deki ofisine teslim edildiğini iddia etti.

Yol TV’de katıldığı programda konuşan Yarkadaş “Yaşar Tüzün, Gaye Usluer, Mehmet Siyam Kesimoğlu’ndan oluşan çağrı grubu bu 632 imzayı bugün tasnif etti ve 632 imzanın ellerinde olduğunu gördüler” dedi. 

KAÇ İMZA GEREKİYOR?

Olağanüstü kurultay için delege tam sayısının salt çoğunluğuna denk gelen 625 imzayla başvuru yapılması şart. Bu sayıya, imza toplamaya başlanmasından itibaren 15 gün içinde ulaşılması gerekiyor. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Merkez Bankası enflasyon tahminini 5 puan yukarı çekti

SONRAKİ HABER

KPSS alan bilgisi sınav soruları ve cevapları erişime açıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...