31 Temmuz 2018 05:54

Sağanak yağışlar yarından itibaren geri dönüyor

Meteoroloji'nin son tahminlerine göre; hafta sonuna kadar İstanbul dahil yurdun tüm kuzey kesimlerinde sağanaklar etkili olacak.


Fotoğraf: AA

Paylaş

Meteoroloji’nin son tahminlerine göre bugün Trakya ve İç Ege’de etkili olacak sağanaklar yarın yurdun kuzey kesimlerinde yaygın olarak görülecek. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan verilere göre cuma gününe kadar yağışlar kuzey bölgeleri terk etmezken hafta sonu güneş kendini göstermeye başlayacak.

YAĞIŞLAR CUMAYA KADAR DEVAM EDECEK

Sağanaklar vatandaşları zor durumda bırakabilir. Tahminlere göre yurdun kuzey kesimleri cuma gününe kadar sağanaklara teslim olacak. Vatandaşları hafta sonu ise yurdun büyük kesiminde güneşli bir hava bekleyecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı bulutlu, Trakya, İç Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Karadeniz kıyıları, Balıkesir, Bursa, Bilecik, Bolu, Eskişehir, Ankara, Ordu, Osmaniye, Konya’nın batı kesimleri, Adana ve Mersin’in kuzey çevreleri ile Hatay’ın kuzey kıyılarının yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra Bursa’nın güneyi, Uşak, Kütahya ve Afyonkarahisar çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

İÇ EGE’DE SICAKLIKLAR DÜŞÜYOR

Hava sıcaklıklarının İç Ege’de 2 ila 4 derece azalacağı, diğer bölgelerde önemli bir değişiklik olmayacağı ve Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu Bölgesi’nde mevsim normallerinin üzerinde, diğer bölgelerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kayseri'de suç örgütü operasyonu: 4 kişi tutuklandı

SONRAKİ HABER

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi ikinci kez toplandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...