31 Temmuz 2018 04:46

Abdulkadir Selvi: Muhalefette kongre, AKP'de yerel seçim hazırlığı

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, İYİ Parti ve CHP'deki tartışmaları konu aldığı yazısında, AKP'nin ise seçim hazırlıklarına başladığını yazdı.

Fotoğraf: Mustafa Turapoğlu/DHA

Paylaş

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, kurultay tartışmaları yaşayan CHP ve İYİ Parti'yi kaleme aldığı yazısında "İktidar partisi yerel seçim hazırlıklarına şimdiden başladı" dedi.

Selvi'nin "Muhalefette kaos yaşanırken AK Parti’de ne oluyor?" başlığıyla yayımlanan yazısının bir kısmı şöyle:

"CHP ve İYİ Parti’de kaos yaşanırken, AK Parti’de ne oluyor? İktidar partisi yerel seçim hazırlıklarına şimdiden başladı. Geçen haftaki MYK toplantısında kurultay hazırlıkları ele alındı, yerel seçimlerle ilgili bir sunum yapıldı. 18 Ağustos’ta yapılacak kongrede AK Parti  yönetiminin önemli ölçüde değişmesi bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, ilk kez MKYK’ya girecek isimler konusunda isim istemesi, köklü değişim işareti olarak yorumlanıyor.

Erdoğan, yeni sistemle birlikte AK Parti’yi de yeniliyor. AK Parti önemli bir değişim sürecinden geçiyor. 24 Haziran’da milletvekilleri değişti. Ardından Meclis yönetimi yenilendi. Hükümette yeni bakanlar yer aldı. Kurultayda ise parti yönetimi, ardından da yerel seçimlerde belediye başkanları yenilenecek. Yerel seçimlerle ilgili olarak MYK’ya sunulan seçim analizini dikkatli bir şekilde takip eden Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “Ben ben ben diyen değil, biz diyen, hesabi olan değil hasbi olan isimlerle yola devam edeceğiz” dediği söyleniyor.
Kongreden sonraki ilk iş ise belediye başkan adaylarının belirlenmesi olacak. Bunun için her yıl ekim-kasım aylarında yapılan Afyon kampı öne alınıyor. AK Parti, kurultaydan hemen sonra yerel seçimler için kampa giriyor. İstanbul ve Ankara için önemli isimler konuşuluyor.

Muhalefet, olağanüstü kurultay sancılarıyla kıvranırken, iktidar yerel seçim hazırlıkları için düğmeye bastı bile." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

New York'ta sınır dışı edilen göçmenlere destek eylemi

SONRAKİ HABER

Çocuğa cinsel istismarda bulunurken yakalandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...