30 Temmuz 2018 10:56

Akşener 'kurultay' dedi, Çıray 'Ortak adayımız Akşener' vurgusu yaptı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in 'Başarısızlık varsa şahsıma aittir' açıklamasının ardından Genel Sekreter Çıray 'Ortak adayımız Akşener' dedi

Fotoğraf: Gökhan Ceylan/DHA

Paylaş

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Başkanlık Divanı toplantısı öncesi açıklamalarda bulundu. Akşener, "Eğer bir başarısızlık varsa, bunu üzerime aldığım için kurultay kararı aldım" dedi. Kurultay 12 Ağustos'ta toplanacak.

Akşener'in konuşmasından satır başları şöyle: 

♦ "Seçime girmiş ve seçim boyunca yok sayılmış, her türlü hakarete uğratılmış. Seçime girmemesi ve partinin kurulmaması için her şey yapılmış bir partinin 5 milyonun üzerinde oy alması Türkiye siyasi hayatı açısından bakıldığında yarın okullarda okutulacak bir olaydır. Diğer yandan bakıldığında ise hedeflerimize ulaşılamamış olması kendi açımdan bir hayal kırıklığı olmuştur."

♦ "Hayal kırıklığı açısından bakıldığında bir başarısızlık söz konusu ise o sorumluluk genel başkan olarak şahsıma aittir. O nedenle olağanüstü kurultay kararını aldım. Bütün siyasi partilerin en üst organı kurultaylarıdır ve kurultay delegeleridir. Orada konuşulacak nerede eksik yaptık, hangi problemleri çözemedik. Ondan sonra İYİ Parti yerel seçimlerde ciddi bir sonuç alabilmek için ciddi bir çabayı gösterecek. Bugün başkanlık divanımızı toplamak üzere partideyim. 12 Ağustos’tan sonra da yerel seçim için hazırlanıp adaylarımızı çıkarmak için hızlı bir çalışma yapacağız. Arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. İnşallah her şey Türkiye için iyi olacak."

'KURULTAY 12 AĞUSTOS'TA'

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Twitter'dan partisinin kurultay toplantısına ilişkin açıklamada bulundu. "Yerel seçimlerden çok daha güçlenerek çıkmak hedefiyle 12 Ağustos'ta toplayacağız" diyen Akşener, şu mesajı paylaştı:

"Bu süreçte yanımda yer alan tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Demokratik bir parti olarak, yerel seçimlerden çok daha güçlenerek çıkmak hedefiyle 12 Ağustos’ta Kurultayımızı toplayacağız. İnşallah her şey memleketimiz ve milletimiz için iyi olacak!"

AYTUN ÇIRAY: PARTİNİN ORTAK ADAYI AKŞENER

İYİ Parti Genel Sekreteri Aytun Çıray da Başkanlık Divanı Toplantısı sonrasında gazetecilerin sorularını cevapladı.

Aday gösterilecek kişiye, "Sizi aday gösterelim mi" şeklinde sorulmayacağını belirten Çıray, "Tüm delegeler, başkanlık divanı ve divan kurulunun ortak adayı Akşener'dir. Sayın Akşener aynı zamanda şu an halen partinin genel başkanı. Dolayısıyla kendisine yürüyen kurultay süreciyle ilgili bilgiler verdik ve kurultaya hazırız" diye konuştu.

Akşener'in adaylık teklifini kabul edip etmediğine ilişkin bir soru üzerine Çıray, "Biz, beyanda bulunduk. Bu konuyu hiç tartışmadık. Memleket meselelerini, Türkiye'nin ekonomisinin geleceğini, dış politikasının geleceğini konuştuk" ifadelerini kullandı.

Çıray, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in kurultaya katılımına ilişkin bir soru üzerine ise Akşener'in davet edileceğini ve partinin ortak adayı olduğunu kaydetti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

MKE Ankaragücü, Kone ve Kehinde ile sözleşme imzaladı

SONRAKİ HABER

Bülent Tezcan'dan imza açıklaması: Bize henüz gelen rakam yok

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...