06 Eylül 2012 12:54

‘Kadınları değil, tecavüzcüleri cezalandır’

Kürtaj Haktır Platformu, “Tecavüze maruz kalan kadını değil, tecavüzcüyü cezalandır” demek için 8 Eylül Cumartesi günü Taksim Meydanı’nda buluşuyor.“Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın ‘başına kötü bir olay gelse doğursun devlet bakar’ açıklamasının tecavüz suçla

‘Kadınları değil, tecavüzcüleri cezalandır’
Paylaş

Kürtaj Haktır Platformu, “Tecavüze maruz kalan kadını değil, tecavüzcüyü cezalandır” demek için 8 Eylül Cumartesi günü Taksim Meydanı’nda buluşuyor.

“Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın ‘başına kötü bir olay gelse doğursun devlet bakar’ açıklamasının tecavüz suçlarına meşru alan yarattığı ve tecavüz suçunun gereği gibi yargılanmadığı Türkiye’de, tecavüz suçunun bedeli kadına yükleniyor” diyerek başlayan çağrı metninde, kadınların tecavüz sonrası gebeliği istemediği belirtiliyor.

Devletin tecavüzü yargılamamasının yanında tecavüz sonrasında gebe kalan kadınları doğurmaya zorladığını ifade eden kadınlar, 14 yaşında tecavüze uğrayan ve hamile kalan Zeynep’in ve tecavüzcüsünü öldüren N.Y.’nin, her ne olursa olsun gebeliği sonlandırmak istediklerini, bunun da hakları olduğunu söylüyorlar...

Tecavüze maruz kalan kadınların uygulamadaki sorunlar, yasal ve fiili engellemeler nedeni ile kürtaj haklarını kullanamaması üzerine kadınlar, “Tecavüze maruz kalan kadını değil, tecavüzcüyü cezalandır, tecavüz durumunda kürtajın süre sınırı yoktur” demek için tüm kadınları buluşmaya çağırıyor.
(İstanbul/EVRENSEL)


TECAVÜZ SONRASI GEBELİKLERDE SÜRE SINIRI OLMAMALIDIR

Ayşe Düzkan - Kürtaj Haktır Platformu Üyesi
Devlet, adalet son zamanlarda tecavüzcüyü hoş görüyor. Bunu Sakarya’daki olayda da diğer birçok davalarda da gördük, görüyoruz. Hamilelik söz konusu olduğunda dahi devlet, tecavüze uğrayan kadına destek olmuyor. İlla tecavüz olması da şart değil, kadın istemediği bir çocuğu doğurmak istemediğinde desteklenmelidir zaten. Tecavüz durumlarında ise kürtajın süre sınırı olmamalıdır. Isparta örneği çok önemli bir örnektir. Gebelik yasal süreyi geçmiş olabilir ama o kadın tecavüzden kaynaklı oluşan bu gebeliği istemiyor. Bu konuda bürokratik engeller kaldırılmalı ve yeniden söylüyorum tecavüz durumlarında oluşan gebeliklerde süre sınırı olmamalıdır.

ÖNCEKİ HABER

HDK'den 6-7 Eylül ile yüzleşme çağrısı

SONRAKİ HABER

‘Süryani halkı olarak çok kültürlü bir Suriye istiyoruz’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...