30 Temmuz 2018 08:58
Son Güncellenme Tarihi: 31 Temmuz 2018 08:12

Kadın cinayetlerinde 'kıskanma' ve 'erkeklik gururu' savunmaları

Kadın cinayetinde iki sanık, benzer ifade: - Erkeklik gururuma dokunan sözler söyledi, kendimi kaybetmişim. - Kıskandım, boğup öldürdüm.

Fotoğraf: Cem Gül/EVRENSEL

Paylaş

Antalya'da işlenen iki kadın cinayetinde sanıklar 'erkeklik' savunması yaptı. Sanıklardan biri "Erkeklik gururuma dokunan sözler söyledi, kendimi kaybetmişim" dedi, diğeri de "Ben onu herkesten kıskanıyordum. Defalarca uyarmama rağmen hiç dikkat etmedi. Aramızda tartışma çıkınca boğup öldürdüm" diye savunma yaptı.

BOŞANDIĞI EŞİNİ ÖLDÜRDÜ 

Serik'in Akbaş Mahallesi'nde, 2014 yılında ormanlıkta, başı kesik cansız bedeni bulunan 2 çocuk annesi Leyla Kavak'ın, eski eşi Mehmet Demirhan tarafından öldürüldüğü iddiasına ilişkin dava Manavgat 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlandı. Davanın ilk duruşmasına tutuklu sanık Mehmet Demirhan, kardeşi tutuksuz sanık Ömer Demirhan ile avukatları ve yakınları katıldı. Duruşmaya öldürülen Leyla Kavak'ın yakınlarından kimse gelmedi. İddianamede Mehmet Demirhan'ın 'nitelikli cinsel istismar' ve 'tasarlayarak ve canavarca hisle kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapsi, tutuksuz yargılanan kardeşi Ömer Demirhan'ın da 'suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirmek'ten 5 yıla kadar hapsi istendi. 

'ERKEKLİK GURURUMA DOKUNAN SÖZLER SÖYLEDİ'

Duruşmada ifade veren Mehmet Demirhan, 2013- 2014 yıllarında cezaevinde olduğunu, bu sırada eşi olan Leyla Kavak'ın kendisini jandarma görevlisiyle aldattığını öğrendiğini öne sürdü. Cezaevinden çıktıktan sonra eşinden boşandığını dile getiren Demirhan, olay günü motosikletle giderken çarşıda Leyla Kavak'la karşılaştığını ve köye gideceğini söylediğini öne sürerek şunları kaydetti: "Bana 'Ben de geleceğim' dedi. Ben de 'Seni yanımda taşımaktan utanıyorum' dedim. Israr edince saat 20.00 sıraları olduğu için kabul ettim. Birlikte yola çıktık. Babasının evinin olduğu yol ayrımına gelince bana 'Sen de gel' dedi. 'Benim orada ne işim var, gelmem' dedim. Bana çok kızdı, tartıştık. 'Seni rezil edeceğim' dedi. Bu sırada sigara yaktım ve 'Keşke böyle şerefsizlerin lafına bakmasaydın. Çocuklarımızla geçinip, giderdik' dedim. Bunun üzerine bana 'Sensin şerefsiz' dedi. Erkeklik gururuma dokunan sözler söyledi. Kendimi kaybetmişim. Başına yumruk vurduğumu hatırlıyorum, sonrasını hatırlamıyorum." 

Mahkeme başkanı, tutuklu sanığa Serik Cumhuriyet Savcılığı'nda verdiği "Leyla Kavak benim 18 yıllık eşimdi. Boşandıktan sonra köye giderken yolda gördüm. Yolda kendisine cinsel ilişkiye girmek istediğimi söyledim. Ormanın içinde cinsel ilişkiye girecektik. Bu sırada ereksiyon problemim oldu. Erkeklik gururuma dokunan laf söyledi. Bunun üzerine ben de kendisine yumruk attım, yanımdaki bıçakla boğazını kestim ve kafasını koparttım" ifadesini okuyunca Mehmet Demirhan, bu ifadeyi kabul etmediğini ve doğrusunu mahkemede söylediğini belirtti.Duruşma, dosyadaki eksiklerin giderilmesi için ertelendi. 

KISKANÇLIK BAHANESİYLE EŞİNİ ÖLDÜRDÜ

Yine Antalya'da, 26 yaşındaki Tolga D. kıskançlık bahanesiyle tartıştığı eşi Zübeyde D.'yi (21) boğarak öldürdü. 1 ay önce de eşine av tüfeğiyle ateş ettiği sevk edildiği adli makamlarca serbest bırakıldığı ortaya çıktı.

Olay, dün saat 20.30 sıralarında Kepez'de yaşandı. Tolga D. kıskançlık bahanesiyle eşini boğarak öldürdü. Ardından gidip oğlunu alan Tolga D., kaçtı. Zübeyde D.'nin cansız bedeni Adli Tıp Kurumu morguna götürülürken Tolga D. Antalya Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri tarafından yakalanıp gözaltına alındı.

Tolga D.'nin polise verdiği ilk ifadesinde, "Ben onu herkesten kıskanıyordum. Defalarca uyarmama rağmen hiç dikkat etmedi. Aramızda tartışma çıkınca boğup öldürdüm" dediği öğrenildi. 

TUTUKLANDI

İfade işleminin ardından 31 Temmuz günü saat saatlerinde adliyeye sevk edilen Tolga Demirbozan, çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklanıp cezaevine gönderildi. Zübeyde Demirbozan'ın cenazesi ise Muratpaşa ilçesine bağlı Zeytinköy semtindeki mezarlıkta, gözyaşlarıyla toprağa verildi. Demirbozan çiftinin 3 yaşındaki oğullarını, yakınlarının aldığı öğrenildi. 

1 AY ÖNCE ATEŞ DE ETMİŞ

Tolga D.'nin, yaklaşık 1 ay önce de eşine av tüfeğiyle ateş ettiği, genç kadının saldırıdan yara almadığı, şüphelinin ise sevk edildiği adli makamlarca serbest bırakıldığı ortaya çıktı. Tolga D.'nin sosyal paylaşım sitesindeki hesabında ise 'Gelinlikle kefen aynı renktir. Seçtiğin insan sana bir ömür ya cenneti yaşatır ya cehennemi' ifadelerinin yer aldığı bir paylaşımda bulunduğu görüldü. (Antalya/DHA)

ÖNCEKİ HABER

'Batan botta ölenlere 'FETÖ' gerekçesiyle araç verilmedi' iddiası

SONRAKİ HABER

Milli Eğitim'den telefonla danışma hizmeti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...