30 Temmuz 2018 08:51

'Batan botta ölenlere 'FETÖ' gerekçesiyle araç verilmedi' iddiası

Dün alabora olan botta yaşamını yitiren, aralarında çocukların da olduğu kişiler için 'FETÖ' gerekçesiyle cenaze aracı verilmediği iddia edildi.


Fotoğraf: DHA

Paylaş

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinden Yunanistan'ın Midilli adasına doğru yola çıkan botun alabora olması sonucu 3'ü çocuk 6 kişi yaşamını yitirirken HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, hayatını kaybedenler için 'FETÖ' gerekçesiyle cenaze aracı verilmediğini öne sürdü.

Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Aradım cenaze müdürünü, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı 'FETÖ'cüye araç yok' demiş. Bu skandaldır, bu rezalettir, bu insanlık dışı bir olaydır. Niye bu ölümler oluyor, hâlâ anlamıyor musunuz" diyen Gergerlioğlu, araç verilmediği için cenaze nakillerinin ailenin imkanlarıyla sağlandığını dile getirdi.

"Insani yargı ve Allah, bunu, yapanların yanına bırakmasın. Masum bebek cenazelerine bu muamelenin yapıldığı bir devlette yaşıyoruz." diyen Gergerlioğlu, Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin iddiayı yalanladığını duyurarak "Bursa BB Cenaze işleri müdürünün söyledikleri kayıtlarımızda mevcut. Aile ve tarafımca biliniyor, tepkiyi görünce çark etmenin alemi yok. Bari icraatinizin arkasında durup, özür dileseydiniz" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kardeş Türküler 25. yılını sevenleriyle kutladı

SONRAKİ HABER

Kadın cinayetlerinde 'kıskanma' ve 'erkeklik gururu' savunmaları

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...