30 Temmuz 2018 04:09
Son Güncellenme Tarihi: 30 Temmuz 2018 05:38

'FETÖ' operasyonları: Gazi Üniversitesi'nde 19 gözaltı kararı

‘FETÖ’ soruşturması kapsamında Gazi Üniversitesi’nde çalışmış 19 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Bursa'da ise 25 polise gözaltı kararı çıktı.

Arşiv | Fotoğraf: BMN Network/Flickr (CC BY-2.0)

Paylaş

‘FETÖ’ye yönelik soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı verilen, aralarında meslekten ihraç edilenlerin de bulunduğu eski Gazi Üniversitesi personeli 19 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Şüphelilerden 10'u gözaltına alındı. Bursa'da ise başka bir soruşturma kapsamında son kanun hükmünde kararname ile meslekten ihraç edilen 21 polis gözaltına alındı.

GAZİ'DE 19 GÖZALTI KARARI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamaya göre, Terör Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, FETÖ ile irtibatlı ve iltisaklı oldukları iddia edilen eski Gazi Üniversitesi çalışanı 19 şüpheli hakkında gözaltı kararı alındı.

Karar doğrultusunda Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından aralarında KHK'lerle ihraç edilenlerin de bulunduğu zanlıların yakalanması için eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyonlarda 10 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerden birinin yurt dışında olduğu öğrenilirken, diğer şüphelilerin yakalanması için 4 ilde çalışmaların devam ettiği belirtildi.

BURSA'DA 25 GÖZALTI KARARI

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada, Bursa İl Emniyet Müdürlüğü'nde görevli olup bir süre önce açığa alınan ve ardından ihraç edilen 25 polis hakkında yakalama kararı çıkarıldı. İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri sabah saatlerinde 25 ayrı adrese operasyon düzenledi. Operasyonda 21 şüpheli gözaltına alınırken, firari 4 şüphelinin aranmasına devam ediliyor. (AA/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Ortaçgil: Muhalefetiyle iktidarıyla uzlaşmamız gerekiyor

SONRAKİ HABER

İzmir'de evin çatısından düşen kaynak ustası hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...