30 Temmuz 2018 03:51

Ortaçgil: Muhalefetiyle iktidarıyla uzlaşmamız gerekiyor

Sanatçı Bülent Ortaçgil, Sabah'a verdiği röportajda 'Başkan yüzde 52 civarında oy alarak seçilmiş. Muhalefet bunu kabul etmeli' dedi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Sanatçı Bülent Ortaçgil, iktidara yakınlığıyla bilinen Sabah gazetesine röportaj verdi. Ortaçgil, "Muhalefetiyle iktidarıyla uzlaşmamız gerekiyor. Sandıktan çıkan sonuca saygı duyulmalı öncelikle" dedi.

Ortaçgil, "Siz yıllar önce yazdığınız şarkı sözlerinizde bile insanların kategorize edilmesine karşı çıkmış birisiniz. Günümüz Türkiye toplumunda da en çok ihtiyacımız olan şey, tüm renklerimizle birlik ve beraberlik içinde olmak. Katılıyor musunuz?" sorusuna şöyle yanıt verdi:

"Türkiye'de geçmişten itibaren toplumsal kesimler çok fazla birbirine rakip oldu. Farklı görüşteyiz diye senin müziğin ayrı, benimki ayrı, senin sineman ayrı, benimki ayrı. Ama böyle olmaz, bunu kırmamız gerekiyor, uzlaşmak zorundayız. Muhalefetiyle iktidarıyla uzlaşmamız gerekiyor. Sandıktan çıkan sonuca saygı duyulmalı öncelikle. Oy olarak da baktığımız zaman yüzde 52'yi yok mu sayacaksınız? Ya da muhalefette kalan yüzde 48'i? Başkan yüzde 52 civarında oy alarak seçilmiş. Muhalefet bunu kabul etmeli. İktidar da muhalefetin istek ve taleplerini göz önünde bulundurursa bu sorun çözülür bence. Eskiden şu anda muhalefette olan yüzde 48, yüzde 52'yi yok saymıştı. Bu bir hataydı. Yüzde 52 oy alanlar, bu hataya düşmez ve yüzde 48'i yok saymayarak hareket ederse sorunlarımızı çözeriz. Siyasette diyaloğun artmasını bu anlamda çok önemli buluyorum."

15 TEMMUZ YORUMU

Tuba Kalçık'ın sorularını yanıtlayan Ortaçgil, 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin de "15 Temmuz'da yaşananlar çok korkunçtu. Ben hayatım boyunca darbelerin her türlüsüne karşı olmuş biriyim. 15 Temmuz'da darbe girişimini durdurmak için yüzlerce insanımız öldü. Çok büyük bir felaketti o gece yaşananlar. Darbenin iyisi kötüsü olmaz" ifadelerini kullandı. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Tamimi özgür ama İsrail hapishanelerinde hâlâ 291 Filistinli çocuk var

SONRAKİ HABER

'FETÖ' operasyonları: Gazi Üniversitesi'nde 19 gözaltı kararı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...