29 Temmuz 2018 13:21

Atina için çarpıcı iddia: İtfaiye tahliye istedi hükümet engelledi

Yunanistan İtfaiyeciler Federasyonu’ndan önemli iddia: Hükümet itfaiyenin erken tahliye önerisini kabul etmedi.

Fotoğraf: Atina Haber Ajansı/AA

Paylaş

Yunanistan’da en az 88 kişinin hayatını kaybettiği yangınla ilgili açıklama yapan 12 bin 500 üyeli Yunanistan İtfaiyeciler Federasyonu’nun Başkanı Dimitris Stathopulos, “Hükümet, büyük operasyonel hatalar yapılmadığını söylüyor ama açıklamadığı şey şu ki, binlerce küçük hata yapıldı. Bütün o küçük hatalar büyük hatayı ortaya çıkardı ve görülmemiş sayıda ölümlerin yaşanmasının nedeni de bu” diye konuştu.

Duvar’ın Guardian’dan aktardığına göre Stathopulos, itfaiye biriminin yangından etkilenen bölgenin tahliye edilmesi tavsiyesinde bulunduğunu ancak bu tavsiyenin dikkate alınmadığını söyledi. Stathopulos, “İlgili bölgelerin ne zaman tahliye edilmesi gerektiğini biliriz fakat bir sebepten ötürü tavsiyemize kulak verilmedi. Bu, ülkemiz için çok büyük bir trajedi ve özür dilenmesi gerekiyor” dedi.

Stathopulos, meteoroloji kurumunun da, rüzgâr hızının saatte 124 kilometreye yükseleceğini öngöremediğini söyledi. Yangın söndürme uçaklarının bu nedenle havalanamadığını anlatan Stathopulos “O rüzgârda kalkamadılar. Eğer meteoroloji kurumu tehlike seviyesini yükseltip uyarıda bulunmuş olsaydı, uçaklar başka bir havalimanına gitmiş olabilirdi. Rüzgâr öngörülemediği için kaynaklarımız dağınık halde kaldı” dedi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Rusya’da emeklilik yaşının yükseltilmek istenmesi protesto edildi

SONRAKİ HABER

EMEP'in pikniğinde buluşan işçiler: Gelecek iyi şeyler vadetmiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...